19 Kasım 2019 Salı

Ayvalı Cevizli Kurabiye



Malzemeler:
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta (akı üzerine)
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı yoğurt
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: 
-2 adet ayva
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı ceviz
-1/2 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin: yumurta akı, ceviz
Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Rendelediğiniz ayvaları tavaya koyup şekerle birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirip ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru düz zemin üzerinde biraz kalın olacak şekilde açıp çay bardağı ile yuvarlaklar kesip ortalarına hazırladığınız harçtan koyup poğaça şeklinde kapatın.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına sonra cevize bulayıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca arzuya göre üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails