31 Ekim 2019 Perşembe

Midye Poğaça




Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Arası İçin: 150 gr tereyağı (eritilmiş)
İçi İçin: peynir, maydonoz
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru dinlendirmeden dört eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp erimiş margarinin bir kısmını sürün ve ikinci bezeyi de açıp yağlanmış hamurun üzerine eşitlenecek şekilde koyup onuda yağlayıp rulo sarın ve 10 eşit parçaya kesin.
Diğer iki bezeyide aynı şekilde hazırlayıp rulo sarıp kesip buzdolabında 30 dk dinlendirin.
Peyniri çatal ile ezip ince doğranmış maydonozla karıştırın.Dinlenmiş bezeleri avucunuzun ortasında yassıltarak inceltip ortasına peynirli harçtan koyup şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails