11 Haziran 2019 Salı

Peynirli Bazlama




Malzemeler:
-2 çay bardağı ılık süt
-2 çay bardağı ılık su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-beyaz peynir
-maydonoz
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk bekletin.
Peyniri çatal ile ezip maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peynire karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde çok inceltmeden açıp
ortasına peynirli harçtan koyup ay şeklinde kapatıp temiz bez üzerine koyup 5-10 dk bekletin.
Isıtılmış teflon tavada hazırladığınız bazlamaları arkalı önlü pişirip isteğe bağlı sıcakken üzerlerine hafif tereyağı sürüp servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails