20 Mayıs 2019 Pazartesi

Şam Dürümü





Malzemeler:
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-1/2 çay bardağı pudra şekeri
-2,5 çorba kaşığı irmik
-1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
-2,5 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup 5 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın
Derin kab içerisine bir miktar un koyup kadayıf hariç kalan malzemelerin hepsini ekleyip normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak hamur yoğurup kadayıfı ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan parçalar alıp tezgah üzerinde rulo yaparak inceltip istediğiniz büyüklükte kesip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlı şerbetini çekip soğuyunca üzerlerine fıstık serpiştirip servis yapın.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails