24 Mayıs 2019 Cuma

Pastane Usulü Simit



Malzemeler:
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-5-6 çay bardağı un
Üzeri İçin:
-1 su bardağı susam
-2 çorba kaşığı pekmez
-1 çay bardağından biraz eksik su
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
Dinlenen hamuru 16 eşit bezeye ayırın. (toplam 8 adet simit çıkıyor)
Bezelerden iki tanesi düz zemin üzerinde yuvarlayarak uzatın ve iki ucu birleştirilip birbirine dolandırılarak burgu şekli verin.
Üzeri için su ve pekmezi karıştırıp hazırladığınız simitleri pekmezli suya batırıp susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 15-20 dk bekletip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails