25 Nisan 2018 Çarşamba

Lokum Kek





Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2,5 su bardağı un
Kenarları İçin:
-1 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı kakao
-hindistancevizi
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız kek harcını döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Süt, şeker ve kakaoyu küçük tencereye koyup bir taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kare dilimler şeklinde kesip kenarlarını soğuyan kakaolu süte batırıp sonra hindistancevizine bulayıp servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails