9 Nisan 2018 Pazartesi

Çilekli Pasta




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı ılık su
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un (tepeleme)
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı nişasta
-1 paket toz şanti
-2 çorba kaşığı margarin
-2 paket vanilin
Arası ve Üzeri İçin: çilek
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar yaklaşık 5 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tencereye süt, şeker ve nişastayı koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp margarin ve vanilinleri ekleyip 5 dk çırpıp toz şantiyi ekleyip 2-3 dk daha çırpıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesin.
Servis tabağına kestiğiniz kekin alt tabanını koyup üzerine kremanın yarısından fazlasını sürüp ortadan ikiye kesilmiş çilek yerleştirip üzerine diğer pasta kekini kapatıp kalan kremayı pastanın üzerine sürüp çileklerle süsleyip buz dolabında bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails