22 Ocak 2018 Pazartesi

Porsiyonluk Elmalı Tart




Malzemeler:
-150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı yoğurt
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: 
-4 adet elma
-4 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı: İçi için elmaları soyup rendeleyin ve şeker ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirip ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.
Hamur için derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan elma büyüklüğünde parça kopartıp streç filme sarıp derin dondurucuya koyun.
Kalan hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartıp yassılayıp yağlanmış muffin kalıplarına  bastırarak yerleştirip tabanlarına çatal batırıp içlerini elmalı harç ile doldurun.
Derin dondurucuda sertleşen hamuru rendenin iri kısmı ile rendeleyip tartların üzerlerine gelişi güzel koyup önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan tartların üzerlerine isteğe bağlı pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails