19 Ocak 2018 Cuma

Fırında Kadayıf Sarması




Malzemeler:
-500 gr çiğ kadayıf
-1 kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: 200 gr tereyağı
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Çiğ kadayıftan bir tutam alıp düz zemin üzerine yayıp uc kısmına ceviz koyup sarma sarar gibi sarıp fırın tepsisine yerleştirin.
Tereyağını eritip kadayıfların üzerlerine gezdirip 175 derecelik fırında pişirin ve sıcak kadayıfların üzerlerine soğuyan şerbeti dökün.
Şerbetini çeken tatlıların üzerlerini fıstık ile süsleyip servis yapın.
(kadayıfları tepsiye aralıklı dizerseniz kenarları daha güzel kızarır)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails