16 Kasım 2017 Perşembe

Kaplumbağa Kurabiye



Malzemeler:
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2-3 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Süslemek İçin: damla çikolata
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kakao hariç bütün malzemeyi ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun
Hazırladığınız hamurun 3'te 1'ini ayırıp kalan kısmına kakao ekleyip tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp rendenin üzerinde yassı şekil verip tepsiye yerleştirin.
Beyaz hamurdan kaplumbağanın ayakları ve kafası için fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp ayakları için hafif oval, kafası için yuvarlak şekil verip  kakaolu hamurun alt kısımlarına ayaklarının uçları gözükecek şekilde kafasını da önüne gelecek şekilde yerleştirin.
Damla çikolata ile kaplumbağanın gözlerini yapıp kurabiyeleri 30 dk buzdolabında bekletip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails