6 Kasım 2017 Pazartesi

Büryan Pilavı




Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-6 adet tavuk incik
-1 adet kuru soğan
-2 çorba kaşığı fıstık
-2 çorba kaşığı kuş üzümü
-tarçın, karabiber, tuz
-4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı tereyağı
-3 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı: Pirinçleri derin bir kab içerisine koyup üzerini geçecek kadar sıcak su koyup biraz tuz ekleyip 30 dk bekletin.
Tavukları tencereye koyup üzerini geçecek kadar yaklaşık 2 lt su koyup haşlayın.
Haşladığınız tavuğun suyunu süzüp kenara koyun.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Pilav tavasına zeytinyağı, tereyağı, soğan ve fıstıkları koyup pembeleşene kadar kavurup suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip yaklaşık 10 dk daha kavurup kuş üzümü ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
Orta büyüklükte fırın kabına kavrulan pirinçleri koyup üzerlerine haşladığınız tavuk incikleri yerleştirip 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 200 derecelik fırında pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 35-40 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails