2 Ocak 2017 Pazartesi

Porsiyonluk Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta



Mutlu, huzurlu, bereketli ve bol kazançlı bir hafta geçirmemi dileğiyle... 

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağından biraz az toz şeker
-1 çay bardağı süt
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Arası İçin: 
-2 poşet toz şanti
-1 kutu krema (200 ml)
-1 su bardağından biraz eksik soğuk süt
-muz
Üzeri İçin: 1 çay bardağı süt, 2 paket bitter çikolata (160gr)
Süslemek İçin: 1 paket beyaz çikolata, çilek




Hazırlanışı: Şeker ve yumurtaları köpürene kadar mikserle yaklaşık 5 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kek karışımını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkartınca üzerine nemli bez örtüp soğumasını bekleyin.
Arası için çırpma kabına toz şantileri, kremayı ve soğuk sütü koyup mikserle katılaşana kadar çırpıp buz dolabında 15-20 dk dinlendirin.
Muzları dilimleyin.
Soğuyan pasta kekini küçük dikdörtgen parçalar halinde dilimleyin.
(ben tepsinin boylamasına ortadan ikiye enlemesine dört eşit parçaya kestim 8 dilim kek oldu)
Dilimlediğiniz her kekin  arasını enlemesine ortadan ikiye kesin. (8 dilim kek ortadan ikiye kesilince 16  parça kek olacak)
Kestiğiniz kek dilimlerinin üzerlerini hafif süt ile ıslatıp  hazırladığınız krem şantiden sürüp dilimlediğiniz muz dan koyup dikkatlice rulo sarın.
Üzeri için 1 çay bardağı sütü ısıtıp çikolataları küçük parçalara bölüp süte ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırıp biraz soğuyup kıvam alınca rulo pastaların üzerlerine sürün.
Beyaz çikolatayı bermari usulü eritip rulo pastaların üzerlerine gezdirip çilek ile süsleyip buz dolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Ellerine sağlık Aslıcım çok güzel görünüyor ama kilolar aldı başını gidiyor,diyetteyim bir haftadır karatay ekmeği ve unlu gıdaları yasaklıyor...çok yemek isterdim:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails