17 Kasım 2016 Perşembe

Kremalı Kabak Çorbası




Malzemeler:
-2 adet kabak
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-1/2 kutu krema
-tuz, kara biber
-zeytinyağı
-sıcak su (yaklaşık 1lt kadar)
Hazırlanışı: Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da kokusu çıkana kadar kavurun.
Kabak ve patatesi rendeleyip kavrulan soğana ekleyip 2-3 dk daha kavurup tuz, kara biber ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip blendırdan geçirin.
Hazırladığınız çorbaya kremayı ekleyip bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

Arzuya göre üzerine tereyağında toz biber kavurup yada dereotuyla servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Çok severim bu çorbayı ellerine sağlık krema farklı bir lezzet veriyor gerçekten ...ancak bu tür çorbalarda zeytinyağı kullanmadım hiç tereyağı ile yaparım fazla bir farkı olmasa gerek...sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails