6 Ekim 2016 Perşembe

Sirkeli Patlıcan Konservesi




 İster kahvaltı da ister misafirinize ikram edeceğiniz nefis bir lezzet...  Şiddetle tavsiye edilir :)

Malzemeler:
-1 kg patlıcan (ben bostan kullandım)
-3 adet kırmızı biber
-4 adet yeşil biber
-2 adet domates
-5 diş sarımsak
-1 su bardağı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
-1 su bardağı zeytinyağı
-tuz, pul biber
Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını soyup çok büyük olamayacak şekilde küp küp doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ve sirkeyi koyup hafif ılıtın patlıcanları bu karışıma ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısıp ağzı kapalı şekilde ara ara karıştırarak 10 dk kavurun.
Biberleri küp küp doğrayıp domatesin kabuklarını soyup ince ince doğrayıp sarımsakları rendeleyin.
Kavrulan patlıcanlara biberleri ekleyip 5dk daha kavurup domatesi ekleyip ağzını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirip sarımsak, pul biber ve tuzunu ekleyip 1-2 dk daha kavurup ocaktan alın.
Sıcak sıcak kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatıp düz zemin üzerine ters çevirip bir gece soğumasını bekleyip serin bir yere koyup  istediğiniz zaman açıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

Nil dedi ki...

Hiç duymadım ama lezzetli olduğunu tahmin ediyorum. Patlıcanlı herşeyi çok severim. Deneyeceğim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails