25 Temmuz 2016 Pazartesi

Vişne Jöleli Tatlı



Merhabalar...
Yeni bir hafta hepimize huzur, mutluluk getirsin inşallah...

Hem çok hafif hemde çok fazla lezzetli bu tatlıyı demenizi şiddetle tavsiye ediyorum :)

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-4 küçük kahve fincanı şeker
-1 küçük kahve fincanı süt
-1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
-1 küçük kahve fincanı su
-5 küçük kahve fincanı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
-1 kutu krema (200 ml)
-3 su bardağı 
-1 çay bardağı toz şeker
Vişne Jölesi
-3 su bardağı vişne suyu
-2 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı: Şeker ve yumurtaları köpürene kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını yağlanmış büyük dikdörtgen borcama döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Şerbet için küçük tencereye süt ve şekeri koyup kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamasını beklemeden ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan şerbete kremayı ekleyip çırpıcı ile karıştırıp soğuyan kekin üzerine süt şerbetini döküp 15-20 dk bekletin.
Vişne jölesi için tencereye nişasta, şeker ve vişne suyunu koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin ve kaynayan jöleyi ocaktan alıp tatlının üzerine döküp kaşık ile her tarafına yayıp buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Renklii Mutfak dedi ki...

O kadar guzel gorunuyor ki, ekrandan alip yiyesim geldi :)
Ellerine saglik Aslicim, sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails