15 Temmuz 2016 Cuma
Pratik Pileli Baklava
Malzemeler:
-1 paket baklavalık yufka
-2 su bardağı iri çekilmiş fındık
Üzeri İçin:
-200 gr eritilmiş tereyağıağı
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Düz zemin üzerine üst üste 4 kat yufka koyup her katın arasına fındık serpiştip rulo şeklinde sarın.
Sardığınız ruloyu 4 eşit parçaya kesip her parçayı enlemesine ortadan ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin.
Eritilmiş tereyağını ve sıvı yağı karıştırıp hazırladığınız baklavanın üzerine kaşık ile döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip ılımaya bırakın.
Ilık baklavanın üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzerini fıstık ile süsleyip servis yapın.
(baklavalık yufkayı A101 den aldım ve 1 paket yufkadan tam bir tepsi tatlı çıktı)
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder