9 Şubat 2016 Salı

Çilekli Rulo Pasta



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-4 çorba kaşığı sıcak su
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Arası İçin: çilek
Üzeri İçin: bitter çikolata



Hazırlanışı: Krema için tencereye tereyağı ve vanilinler hariç diğer malzemeleri koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip tereyağı ve vanilinleri ekleyip 2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı ayrı çırpma kablarına koyun.
Şekerin yarısını yumurta aklarına ekleyip mikser ile kar gibi olana kadar çırpıp kalan şekeri yumurta sarılarına ekleyip yaklaşık 10 dk çırpıp sıcak su, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip mikserle 2 dk çırpın.
Kar haline gelen yumurta akını yavaş, yavaş diğer karışıma ekleyip kaşık ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp 170 derecelik fırında pişirin.
Pişen keki yağlı kağıdından çıkartmadan rulo şeklinde sarıp üzerini bez ile örtüp ılımaya bırakın.
Soğuyan kremayı mikser ile çırpın.
Çilekleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
Ilıyan keki dikkatlice yağlı kağıttan çıkartıp hazırladığınız kremayı kekin her tarafına eşit şekilde sürüp üzerine doğradığınız çilekleri serpiştirin.
Pastayı dikkatlice rulo şeklinde sarıp üzerine bermari üsulü erittiğiniz bitter çikolatayı kaşık ile gezdirip buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Saadet Uslu dedi ki...

Ne zamandır rulo pasta yapacağım üşeniyorum. Çok güzel görünüyor sizinki:))

Sevil dedi ki...

Yapan eller dert görmesin..Ellerine sağlık bereketi ile.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails