11 Şubat 2016 Perşembe

Bulgur Köftesi



Malzemeler:
-2 su bardağı köftelik bulgur
-2 su bardağı sıcak su
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-5-6 dal taze soğan
-1 demet maydonoz
-1 adet limon suyu
-1 çorba kaşığı biber salçası
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Bulguru derin kab içerisine koyup üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve ağzı kapalı şekilde 30 dk bekletin.
Kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp sarımsakları rendeleyip bol zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk kavurun.
Taze soğan ve maydonozu ince ince doğrayın.
Dinlenen bulgura kavrulan salçalı soğanı limon suyu ve nar ekşisini ekleyip yaklaşık 15-20 dk iyice yoğurup doğradığınız soğan ve maydonozu ekleyip 5dk daha yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle sıkarak şekil verin ve servis yapın.

(nar ekşisi ve limon suyunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Döndünüz mü güzeller güzeli,maşallah size rabbim kabul etsin...nasıl özendim sizlere inşallah bizlerede nasip olur...sevgiler canım...
köfteye bayıldım çok severim zaten...

Derya BARIN dedi ki...

Yanında turşuda varsa tamamdır:)ellerinize sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails