24 Aralık 2014 Çarşamba
Muzlu Rulo Pasta
Yiyen herkes tarafından bu hazırmı diye sorulan ve lezzetiyle tam not alan nefis pastam...
Yapması pratik lezzeti harika yumuş yumuş bir keki var. Şiddetle tavsiye ediyorum:)
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıcak su
-2,5 çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
Kreması İçin:
-2.5 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 paket toz şanti
-2 paket vanilin
Arası İçin: 2 adet muz
Hazırlanışı: Krema için süt, şeker ve unu tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırıp ayrı ayrı çırpma kablarına koyun.
Toz şekerin yarısını yumurta aklarının olduğu kaba koyup mikser ile kar gibi olana kadar çırpıp şekerin kalan yarısını yumurta sarılarına ekleyip 10dk çırpıp sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip nişasta, un ve vanilinleri ilave edip 1-2 dk daha çırpın.
Çırptığınız yumurta akını sarısıyla kaşık ile yavaş yavaş dikkatlice karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp 170 derecelik fırında 10-15 dk pişirin.
Pişen pasta kekini yağlı kağıdından çıkartmadan sıcağıyla rulo şeklinde sarıp üzerine bez örtüp ılımaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz şanti ve vanilinleri ekleyip mikser ile çırpın.
Ilıyan keki yağlı kağıdından çıkartıp üzerine kremayı eşit şekilde sürün ve kenar kısmına iki adet muzu ucucuna yerleşitirip tekrar rulo sarıp buz dolabına koyup 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Ben üzerine extra krema sürmedim bu şekilde hem kekin lezzeti ön planda oldu hemde çok hafif oldu...
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum:
Aslıcım harika görünüyor pastan , ellerine sağlık.
Harika görünüyor ellerine sağlık aynı hazır pastalar gibi sevgiler...
Ellerine saglik Aslicim, her zamanki gibi harika gorunuyor :)
Sevgiler
Aslicim birazdan yapicam. İnsallah cabuk cevap verebilirsin. Bu yumurtanin sarisini beyazini ayirmasak useniyorum da:)
E bi de kabartma tozu yok mu?
Güzel tarif teşekkürler
Gerçekten çok güzel görünüyor ellerinize sağlık Aslıcım
merhaba aslişko sayfamı ziyaret edersen çok mutlu edersin beni :)) http://senanintarifdefteri.blogspot.com.tr/
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Tadının da nefis olduğuna eminim. Sitenizi takipteyim. Sevgiler.
Sevgili Dido hamurun sünger görünümü için akları ve sarıları ayrı ayrı çırpmak şart...
Evet hamurda kabartma tozu yok :)
Sevgiler...
Merhaba cok ozenle keki yaptim ama on bes dakikada ustu kabuk gibi tutmus ama ici hala siviydi 170 derecede pisirdim suan hala firinda:((
Merhaba nişasta olarak buğday mı yoksa mısır nisastası mı kullanacağız?
Merhabalar...
Ben genelde mısır nişastası kullanıyorum ama buğdayda olur... Sevgiler :)
Evet aynen tarifteki gibi yaptım mükemmel oldu emeğinize yüreğinize sağlık teşşekkürler
Yorum Gönder