20 Aralık 2014 Cumartesi

Damla Sakızlı Keşkül



Malzemeler:
-1lt süt
-1 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı toz badem
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 adet vanilin
Üzeri İçin: tarçın
Hazırlanışı:Tencereye vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynayan keşküle vanilinleri ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alın ve servis kaselerine pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyun.
Soğuyan keşküllerin üzerlerine tarçın serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

Fatoş Demir dedi ki...

Ellerine sağlık. Yapmayalıda bayagı olmuşstu.

Renklii Mutfak dedi ki...

Cok lezzetli gorunuyor, ellerine saglik :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails