31 Aralık 2014 Çarşamba

Meyveli Yılbaşı Pastası



Hem keki hem kreması nefis lezzetli bir pasta... :)

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıcak su
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2,5 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket toz şanti
-2 paket vanilin
Süslemek İçin: 
-1 çay bardağı çekilmiş fındık
-1 çay bardağı hindistan cevizi
- muz, kivi, portakal, çilek



Hazırlanışı: Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırıp ayrı, ayrı çırpma kablarına koyun.
Toz şekerin yarısını yumurtanın beyazına ekleyip kar haline gelene kadar çırpıp ayırdığınız şekeri yumurta sarılarına ekleyip mayonez kıvamına gelene kadar çırpıp kalan malzemeleri yumurta sarılarına  ekleyip 2-3 dk daha çırpın.
Çırptığınız yumurtanın beyazını dikkatlice sarılarıyla birleştirip kaşık ile söndürmeden karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkartın ve üzerine nemli bez örtüp ılımaya bırakın.
Krema için toz şanti, hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz şantiyi direk ekleyip mikser ile çırpın. (çok koyu olursa soğuk süt ekleyebilirsiniz)
Hazırkadığınız pasta kekini enlemesine ortadan  ikiye  kesip ilk parçanın üzerine krema sürüp istediğiniz meyvelerden dilimleyip yerleştirip üzerine diğer pasta kekini koyup kalan kremayı üzerine ve kenarlarına eşit şekilde sürün.
Fındık ve hindistan cevizini karıştırıp pastanın kenarlarına serpiştirip üzerini meyvelerle süsleyip buz dolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)



5 yorum:

hülya dedi ki...

Guzel bir pasta olmus.Ellerinize saglik.Mutlu yillar.

Adsız dedi ki...

harika görünüyor ellerinize saglık sizi yeni buldum ama çok sıkı bir takipçinizim sevgilerle BAL

Özgen dedi ki...

Nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler ve mutlu yıllar

Unknown dedi ki...

nişasta bugdaymı mısırmı

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar Amine hanım...
Ben buğday nişastası kullandım.. Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails