9 Kasım 2014 Pazar

Bisküvili Pasta



Malzemeler:
-4 adet yumurta
-4 küçük kahve fincanı şeker
-1 küçük kahve fincanı süt
-1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
-1 küçük kahve fincanı su
-5 küçük kahve fincanı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin: 
-1lt süt
-4 çorba kaşığı un
-1 su bardağı şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-1 paket kakaolu petibör bisküvi
-1 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı: Kek için şeker ve yumurtaları mikser ile 5 dk çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip 2-3 dk daha çırpın ve yağlanmış büyük dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp 150 derecelik fırında pişirin.
Pişen keki fırından çıkarıp üzerine nemli bez örtüp ılımaya bırakın.
Krema için tereyağı ve vanilinler hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp tereyağı ve vanilinleri ekleyip ocaktan alıp ılıyan kekin üzerine sıcak kremayı döküp kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayıp soğumaya bırakın.
Üzeri için kakaolu bisküviyi rondodan geçirip un haline getirin.
Şanti ve soğuk sütü mikser ile çırpıp çektiğiniz bisküvilerin yarısını şantiye ekleyip karıştırın.
Soğuyan pastanın üzerine bisküvili şantiyi sürüp üzerine kalan bisküvileri serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslı hanım çook güzel ilk fırsatta deneyeceğim.Eminim diğer tarifleriniz gibi çok lezzetli olur.Aslı hanım masa örtülerinizin kumaşının ne tür olduğunu öğrenebilirmiyim keten vesaire gibi kumaş alacağımda zahmet olmazsa FERHAN İZMİR DEN

Adsız dedi ki...

yine güzel bir tarifff

Sinem dedi ki...

Bu nasıl güzel bir bisküvili pasta :) Görüntüsüne bayıldım, mutlaka denicem Aslıcım, ellerin dert görmesin... Süper :)

Özgen dedi ki...

Arkadaşım bu pasta harika ellerine sağlık bayıldım kesinlikle yapacağım

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails