Malzemeler:
-3 adet yumurta akı
-1/2 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı kuru incir (minik minik doğranmış)
-2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
-2 paket vanilin
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerenin içerisinde yumurta akları ve toz şekeri tel çırpıcı ile yaklaşık 2-3 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte toz şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan incirli harçtan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve hertarafını susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 5dk pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun :))
9 yorum:
Çok pratik ve lezziz görünüyorlar ellerinize ve emeğinize sağlık Aslı Hanım :) Yalnız hazırlanış kısmında şu cümleyi anlayamadım."Küçük bir tencerenin içerisinde yumurta akları ve toz şekeri çırpıp kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte toz şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın." Yani yumurta ve şekeri çırpıp beyaz hale getirip daha sonra mı diğer malzemeleri ekleyeceğiz sonra da kısık ateşte pişireceğiz. Orasını tam anlayamadım Aslı hanım. Çünkü En kısa zamanda denemek istiyorum bu tarifi :)
Bence çok güzel bir kurabiye tarifi...Ellerine sağlık
Merhabalar Merve hanım...
Yumurta ve şekeri beyaz hale getirene kadar değil sadece birbirlerine özleşene kadar yaklaşık 2-4 dk çırpıcı ile çırpmanız yeterli olacaktır... Sevgiler :)
Çok teşekkür ederim Aslı Hanım :) Şimdi daha iyi anladım :) Tekrardan ellerinize sağlık en kısa sürede bende denemek istiyorum emeğinize sağlık :)
hem degisik hem saglik deposu hem de cok lezzetli gorunuyor :)) ellerinize saglik canim !
Çok ilgi çekici bir tarif. Kahve yanında güzel gider sanırım. Ellerinize sağlık.
ellerinize saglık.nefiss görünüyor.takipteyim.banada beklerim:)
Ben bu lezzete bayılırım:)
çok çok yaparım incirli kurabiyayi...
süper birşey bu aslıcım ya,ellerine sağlık....davet masanı görmedim sanma herşey enfes görünüyor,afiyet olsun yiyenlere....poğaçayı deneyeceğim,sevgiler...
Yorum Gönder