12 Mayıs 2012 Cumartesi

Köfte Mantolu Patlıcan



Malzemeler:
-4 adet orta boy patlıcan
-400gr köftelik kıyma
-1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-3 çorba kaşığı galeta unu
-tuz. karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
Üzeri İçin: 
-3 adet domates (rendelenmiş)
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz, pulbiber
Hazırlanışı:Patlıcanları közleyip kabuklarını soyarak temizleyin.
Derin bir kasenin içerisine kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. (dağılmaması için çok yoğurmanız lazım)
Hazırlanan köfteyi dört eşit parçaya bölüp düz bir zemin üzerine bir parça strech film serip üzerine kıymayı koyup eliniz hafif ıslak şekilde kıymayı bastırarak yayın ve ortasına patlıcanı yerleştirip strech film yardımıyla sıkıca sarıp şekil verin ve strech filmden çıkartıp  tepsiye yerleştirip üzerlerine fırça ile zeytin yağı sürüp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Sos için domates , sarımsak ,zeytinyağı ve baharatları tavada 5-10 dk pişirip fırından çıkan köfteleri servis tabağına koyup domates sos eşliğinde servis yapın...
Afiyet Olsun :))

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Aslişkom ellerine sağlık enfes elle
rine sağlık öpüyorum.

KEYFESEYRAN dedi ki...

selam canım ellerine saglık herzaman patlıcanın içine kıyma girecek degil ya bu sefer de tam tersi olsun iki lezzetide çok severim.

sukran dedi ki...

ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.bir süredir sitenizi takip ediyor,çok beğeniyorum,tebrik ederim.bu tarifi 2 sene önce yine takip ettiğim bir sitede görmüş,çok beğenmiştim,fakat onun kıyması tavuk etinden yapılmıştı.ben de sizin gibi dana etinden kıymayla yaptım,çok beğenildi,közlenmiş patlıcanı açıp,içine kaşar da koyulunca daha da lezzetli oluyor,tavsiye ederim,başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum arkadaşım...

sukran dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.bir süredir bloğunuzu takip ediyor,çok beğeniyorum.bu tarifi 2 sene önce,yine takip ettiğim bloğlardan birinde görmüş,denemiştim fakat onun kıyması tavuk etinden yapılan kıymadandı.ben sizin gibi kırmızı etten çektirdiğim kıymayla yaptım,çok ta beğenilmişti misafirlerim tarafından.közlenmiş patlıcanın içine kaşar da koymuştum,öyle de çok lezzetli olmuştu,tavsiye ederim,başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum arkadaşım...

halime dedi ki...

merhaba canım .sana bu kaçıncı mesaj denemem umarım bu defa gelir.
ben minik adımlarla kaldığım yerden devam ediyorum inşallah.özlemişim hepinizi.sevgiler

bırtutamkekik dedi ki...

mmm...
nefiss görünüyoorrr.
nasılda ahenkle süzülmüş tabakta..
:)
emeğine sağlık canım..
sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

mmm...
nefiss görünüyoorrr.
nasılda ahenkle süzülmüş tabakta..
:)
emeğine sağlık canım..
sevgiler...

pastabahçem dedi ki...

ellerinize sağlıkk ...anneler gününüz kutlu olsun tüm bloggerlar:)

Limon çiçekleri dedi ki...

Daha önce cafe pepelada görmüş ve çok merak etmiştim.Ellerinize sağlık hemşehrim:)

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok ilginç bir tarif olmuş bunu görmemiştim herhalde patlıcanlı böyel birşey.Ellerinize sağlık bunu küçük patlıcanlarla deneyeceğim.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok değişik ve güzel olmuş çok beğendim ellerine sağlık canım.

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık. Yıllar önce ben de denemiştim. Adana'nın yerel patlıcanlarıyla yapmıştım. Çok gğzel görünüyor. Bu gğzel sunumdan sonra ben de tekrar yapacağım, iyi ki hatırlattınız teşekkürler.

behlulksn dedi ki...

tam ziyafet yemeği olmuş sunum çok hoş ellerinize sağlık sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails