31 Mayıs 2012 Perşembe
Çilek Jöleli Pasta
Malzemeler:
-1 paket kedidili
-4 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı toz şeker
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-Çilekli jöle
-çilek
Hazırlanışı:Kedidillerini kare borcama dizin.
Tereyağı ve vanilinler hariç diğer malzemeleri orta boy bir tencerenin içerisine koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak mulallebi kıvamına gelene kadar pişirip tereyağı ve vanilinleri ekleyip ocaktan alıp bisküvilerin üzerlerine yavaşca dökün.
Çileklerin baş kısımlarını bıçakla temizleyip ortadan ikiye kesip muhallebilerin üzerlerine sık bir şekilde dizip muhallebinin soğumasını bekleyin.
Jöleyi tarifine göre hazırlayıp çileklerin üzerlerine döküp 1 gece buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
bunu yapmam lazım. Bende bloğuma beklerim. www.bakbuharika.blogspot.com
Hello Kıtty ın annesı ..
Ellerıne sağlık çileğin rengı başdan cıkarıcı...
Sevgiler.
ellerine sağlık canımcımm:))
nefis bir pasta tam benlikk:))
öperimm:)
hmmm! çilekleri gorunce istagim kabardi yahu ;)
Nefis canım istedi.Bir dilim alabilirmiyim.Sevgiler.
ooo harika bir görüntü...
canım ellerine sağlık...
1 dilim de benim için ye ...
kocaman sevgiler...
Elleine sağlık.Çilek seven birine bu yapılır mı şimdi.
sevgiler
En sevdiğim meyvenin en güzel hali, pastaya bayılırım, ellerine sağlık...
nefis gözüküyor.ellerine ağlık canım.sevgiler...
Yorum Gönder