31 Ocak 2022 Pazartesi

Kokoş Karnıyarık


 

Malzemeler:
-2 adet bostan patlıcan
-300 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, karabiber, pul biber
-zeytinyağı
Sos İçin: 
-1 tatlı kaşığı salça
-1 su bardağı su
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Süslemek İçin: Domates, Biber
Hazırlanışı: Bostan patlıcanları bir parmak kalınlığında dilimleyip kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Tencereye kıymayı koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsakları ince olarak şekilde doğrayıp suyunu çeken kıymaya zeytinyağı ile birlikte ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
Kavrulan kıymaya salça ve baharatları ekleyip 2-3 daha kavurup ocaktan alın.
Kızaran patlıcanları fırın tepsisine yerleştirip  orta kısımlarına kaşığın arkası ile bastırıp hafif çukurlaştırın.
Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların üzerlerine pay edip üzerlerini domates ve biber ile süsleyin.
Sos için kaseye salçayı koyup suyu ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpıp patlıcanların üzerlerine gezdirip 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails