11 Mayıs 2021 Salı

Lokmalık Midye Baklava


 
Bayram için fazlasıyla lezzetli bir tarif mutlaka denemelisiniz :)

(siz isterseniz açtığınız baklavayı ortadan kesmeden de büzüp yapabilirsiniz ben lokmalık lezzetleri sevdiğim  için bir yufkayı ortadan ikiye keserek yaptım)


Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı su
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1/2 yarım limon suyu
-aldığı kadar un
İçi İçin: 
-4 çorba kaşığı irmik
-3 su bardağı süt
-1 su bardağı ceviz
Üzeri İçin: tereyağı, sıvı yağ
Açmak İçin: nişasta
Şerbet İçin: 
-4 su bardağı toz şeker
-4,5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu


Hazırlanışı:Derin kab içerisine un koyup sıvı yağın yarısını ve kalan malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamura kalan sıvı yağı ekleyip hamura yağı yoğurarak yedirip ceviz büyüklüğünde bezeler alıp üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
İçi için tencereye süt ve irmiği koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca içine iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın.
Dinlenen bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açabildiğiniz kadar ince açıp ortadan ikiye kesip büzüştürüp orta kısımlarına tatlı kaşığı ile aralıklı irmikli muhallebiden koyup üstlerini kapatıp bosluk olan kısımlarını sıkıca bastırarak büzüp büzdüğünüz yerlerden kesip ters çevirip tepsiye yerleştirin.
Yaklaşık 200 gr tereyağını 1 çay bardağı sıvı yağ ile eriterek kızdırıp ilk sıcağı çıkınca baklavaların üzerlerine dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında baklavaların üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup hafif koyulaşana kadar yaklaşık 15 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve ilk sıcağı sıkınca soğuyan baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
Şerbetini çekip soğuyan baklavaları istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails