3 Mart 2021 Çarşamba

Dışı Patatesli İçli Köfte


 Malzemeler:
-4-5 adet patates (haşlanmış)
-2 su bardağı köftelik bulgur
-1 adet yumurta
-3 çorba kaşığı un
-1 çay kaşığı kara biber
-1 tatlı kaşığı tuz
-sıcak su (yaklaşık 2 su bardağı)
İçi İçin:
-1/2 kg yağlı kıyma
-2 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: İçi için tencereye kıymayı koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsağı minik, minik doğrayıp suyunu çeken kıymaya tereyağı ile ilave edip soğanlar ölene kadar kavurup salçaları ekleyip 5 dk daha kavurup soğumaya bırakın.
Bulguru derin kab içerisine koyup üzerine yaklaşık 2 su bardağı sıcak su koyup karıştırıp ağzı kapalı şekilde 30 dk ıslatın.
Dinlenen bulgura haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurup unu ekleyip 15-20 dk daha yoğurun kıvamı sert olursa soğuk su ilave edebilirsiniz.
Yoğurduğunuz köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp parmağınızla içini oyup soğuyan kıymalı harçtan koyup ağzını kapatıp istediğiniz gibi  oval veya yuvarlak şekil verin.
Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails