27 Şubat 2021 Cumartesi

Baget Ekmek


 

Malzemeler:
-2,5 su bardağı ılık su
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Hazırlanışı:Derin kab içerisine yarım su bardağı un, ılık su, toz şeker ve mayayı koyup pürüzsüzleşene kadar karıştırıp 15-20 dk bekletin.
Aktifleşen hamura kalan malzemeleri ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurup 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru hafif unlu zemin üzerinde dört eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi elinizle yassılayarak açıp katlayarak uzun rulo şekil verin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine hafif un serpiştirip bez örtüp 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan ekmeklerin üzerlerine keskin bıçak ile çizik atın.
Isıya dayanıklı kasenin içini su doldurup fırına koyun.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ekmekler kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun 🙂

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails