19 Ağustos 2019 Pazartesi

Ahududu Marmelatı




Malzemeler:
-1 kg ahududu
-1/2 kg toz şeker
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı: Temizlenip yıkanmış ahududularını tencereye koyup üzerine şekeri ekleyip ağzı kapalı şekilde 3-4 saat bekletin.
Sulanan ahududularını orta ateşte kıvam alana kadar pişirip limon suyunu ekleyip ocaktan alıp kavanozlara pay edip soğuyunca kapaklarını kapatıp istediğiniz zaman servis yapın.

(Uzun süre saklamak için marmelatı ocaktan alıp sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip bir gün beklettikten sonra serin bir yere koyun)
Özellikle pastaların ve sütlü tatlılar için harika bir lezzet eğer biraz tatlı seviyorsanız şeker oranını artrabilirsiniz ben meyveleri biraz mayhoş sevdiğim için bu ölçü bize ideal oluyor.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails