14 Mayıs 2018 Pazartesi

Çikolata Soslu Porsiyonluk Kek



Merhabalar pasta tadın da harika ve çok pratik bir lezzet :) 

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1,5 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1/2 su bardağı su
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı iri çekilmiş fındık
-3 çorba kaşığı kakao,
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Çikolata Sosu İçin:
-4 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı kakao
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırıp yağlanmış kare borcama hazırladığınız kek harcını döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu koyup orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırıp çikolatayı ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.(kabuk tutmaması için ara ara karıştırın)
Soğuyan kekleri elinizle iri parçalara bölüp cupcake kaplarına pay edip üzerlerine soğuyan çikolata sostan bolca döküp buz dolabında 2-3 saat bekletip üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails