23 Mart 2018 Cuma

Aslişko Usul Kısır




Merhabalar :)
Özellikle gün masalarının olmazsa olmaz lezzeti kısırı birde bu şekilde deneyin.

Malzemeler:
-4 çay bardağı ince bulgur
-1 adet domates
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-2-3 dal nane
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 tepeleme çorba kaşığı biber salçası
-1 adet limon suyu
-tuz, kara biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Bulguru derin kab içerisine koyup üzerine yaklaşık 1,5-2 çay bardağı kadar sıcak su koyup ağzı kapalı şekilde 15-20 dk bekletin.
Soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp bol zeytinyağın da pembeleşene kadar soteleyin.
Domatesin kabuğunu soyup rendeleyip sotelediğiniz soğana ekleyip 5 dk kavurup salça ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alıp sıcakken bulgura ekleyip 5 dk daha ağzı kapalı şekilde bekletin.
Maydonoz, nane ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Dinlenen bulgura nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurup doğradığınız sebzeleri ekleyip karıştırıp servis yapın.

(limon suyu ve nar ekşisini damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails