6 Haziran 2017 Salı

Kıymalı Tava Böreği



Malzemeler:
-4 adet yufka
-200 gr yağsız dana kıyma
-1 adet kuru soğan
-tuz, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Sosu İçin: 
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı: Kıymayı tavaya koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Suyunu çeken kıymaya soğan ve zeytinyağını ekleyip 5 dk kavurup tuz ve toz biberi ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sos için çırpma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu koyup pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Teflon tavayı 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayıp bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serip her yerine bolca sos sürüp  kıymalı harçtan bir miktar serpiştirip üzerine ikici yufkayı büzüştürerek yerleştirip bolca sos döküp kıymadan serpişitirin.
3. ve 4. yufkayı da aynı şekilde büzüştürerek tavaya yerleştirip sos döküp kıymalı harçtan koyup tavanın kenarlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatın.
Ocağın en büyük bölümünü kısıp tavayı üzerine koyup 6-7 dk pişirip kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edip tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın.
Tavayı tekrar yağlayıp servis tabağındaki böreği tavaya dikkatlice koyup diğer tarafınıda kızarana kadar pişirip servis tabağına alıp 15-20 dk dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails