21 Şubat 2017 Salı

Sade Köstebek Pasta



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı hindistancevizi
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2,5 su bardağı un
Kreması İçin:
-2 poşet krem şanti
-1 kutu krema (200 ml)
-1 su bardağı soğuk süt (önce yarısını dökün katılığına göre tamamını dökün)
Arası İçin: 5-6 adet muz (ben ortadan ikiye kesmeden kullandım)




Hazırlanışı:Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için toz şanti, krema ve sütü çırpın (gerekirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz)
Soğuyan keki kalıptan çıkartın.
Kekin kenarlarından 2cm bırakıp ortasını kaşık ile dikkatlice oyun.
Hazırladığınız kremadan 2-3 çorba kaşığı kadar kekin içine sürüp  arzuya göre tüm arzuya göre ortadan ikiye kestiğiniz muzları kremanın üzerine yerleştirip kalan kremayı muzların üzerine kapatıp hafif oval şekil verin.
Ortasından çıkan kek kırıntılarını elinizle ufalayıp kremanın üzerini komple kapatıp pastayı buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails