3 Eylül 2016 Cumartesi

Erik Şerbeti




Merhabalar :)
Köyden gelen erikleri yemekle bitiremeyince ziyan olmasın diye şerbet yapıp küçük su şişelerine doldurup kışın içmek için derin dondurucuya koydum...

Malzemeler:
-2 kg kırmızı erik
-4 lt su
-1 su bardağı toz şeker
-1 adet kabuk tarçın
Hazırlanışı: Erikleri yıkayıp kabuklarını soymadan tüm olarak tencereye koyun ve üzerine su ekleyip erikler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 dk orta ateşte kaynatın.
Kaynayan şerbete 1 adet kabuk tarçın koyup 5 dk daha kaynatıp şekerini ilave edip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan şerbeti direk süzgeçten süzdürün (erikler suyunu,lezzetini, rengini ve vitaminini tamamen suya saldığı için extra ezmeye gerek yok)
Süzdüğünüz erik şerbetini ister buz dolabına koyup soğuyunca servis yapın istersenizde küçük su şişelerine koyup derin dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp buzu çözülünce servis yapın.
(şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Saadet Uslu dedi ki...

Renk muhteşem:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails