8 Ocak 2016 Cuma

Tereyağlı Pastane Poğaçası



Allahın Rahmet ve Bereketi Üzerimize Olsun...

Hayırlı Cumalar

Malzemeler:
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-4 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-peyaz peynir
-maydonoz
Üzeri İçin: 
-2 adet yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı pekmez
-1 tatlı kaşığı sıvı yağ
-çörekotu
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini koyup ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerine nemli bez örtüp 30 dk dinlendirin.
İçi için peyniri çatalla ezip maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peynirle karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp ortasına peynirli harçtan koyup istediğiniz şekli vererek kapatın.
Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 1 saat tepside mayalandırın.
Üzeri için yumurta sarıları, pekmez ve sıvıyağını karıştırıp poğaçaların üzerine sürüp çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

sibel özmen dedi ki...

Hayırlı Cumalar Çok leziz görünüyor ellerinize sağlık

Fulya Süzen dedi ki...

Görüntü süperrrrr, elinize ve emeğinize sağlık...
Ben de beklerim sizleri, birlikte nice keyifli paylaşımlarımız olsun dileğiyle...
Sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails