27 Eylül 2015 Pazar

Şam Kurabiyesi



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı ceviz
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket kabartma tozu
-3,5 - 4 su bardağı un
Üzeri İçin: toz şeker
Hazırlanışı: Çırpma kabına şeker ve yumurtaları ekleyip mikser ile köpürene kadar çırpıp un hariç diğer malzemeleri ekleyip mikser ile çırparak karıştırın ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar elinizle yoğurun. (normal kurabiye hamurundan daha yumuşak olacak)
Hazırlanan hamurdan elinizi sıvı yağa batırarak mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. (çok fazla kabarıyor)
Kurabiyelerin üzerlerine toz şeker serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip ılık olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

3 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Adsız dedi ki...

Ellerinize yüreğinize sağlık kurabiyeler enfesss görüyor.Ayrıca siz fecabokda takip ediyorum .Gerçekten sunumlarınız çok güzel sevgiler BAL

Özgen dedi ki...

İşte en sevdiğim kurabiyeler ellerine sağlık sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails