11 Ağustos 2015 Salı

Vişneli Armut Tatlısı



Malzemeler:
-4 adet armut (sert olması lazım)
-8 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı vişne
-1 su bardağı su
-1 adet çubuk tarçın
Üzeri İçin: Kaymak, Toz Fıstık
Hazırlanışı: Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.
Ortaları yukarıya gelecek şekilde tencereye yerleştirip her armutun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker koyup tencereye su, kabuk tarçın ve vişneleri ekleyin.
Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yaklaşık 10 dk kaynatıp armutları çevirip tekrar ağzı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan armutların üzerlerine kaymak koyup fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Julia Fertelli dedi ki...

Mmmm nefis gorunuyor canim, ellerine saglik...
Sevgiler...

www.theladiesdelight.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails