6 Haziran 2013 Perşembe

Teremyağlı Poğaça



Malzemeler:
-125 gr teremyağ (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
-2 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: peynir, maydonoz
Üzeri İçin: yumurta sarısı, küncü
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Peyniri çatal ile ezip maydonozu doğrayın peynire karıştırın.
Hazırlanan hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartıp elinizle yassılayıp ortasına peynirli harçtan koyup şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp küncü serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
(poğaçanın özelliği teremyağı ve 2 paket kabartma tozu)

Afiyet Olsun :)

5 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

mmmm nası da lezzetli görünüyor.Ben de dün kahvaltıya yapmıştım.ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

canim cok istah acici gözüküyor

ellerine saglik...

Tarif diyarı dedi ki...

Poğaçalar nefis olmuş elimi uzatıp alasım geldi:)eline sağlık arkadaşım

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Böyle mayasız poğçaları nedense çok severim
Harika görünüyor
Ellerinize sağlık

Mutfaknotlari dedi ki...

çok güzel görünüyorlar çayın yanına nefis olurlar
sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails