Malzemeler:
-2 su bardağı bulgur
-1 çay bardağı yeşil mercimek (yeşil)
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet domates
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı salça
-tuz,karabiber,pulbiber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı:Kurusoğanı ince ,ince doğrayıp pilav tenceresine zeytin yağı ile beraber koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurun...
Biberleri minik minik doğrayıp, domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve kavrulan soğanlara ekleyip 2-3 dakika kavurup salça ve baharatları ilave edip bulguru ekleyip biraz daha kavurup mercimek ve yeteri kadar sıcak suyu ilave edip tencerenin ağzını kapatın kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp 20dakika kadar dinlendirip servis yapın...
Afiyet Olsun...
10 yorum:
Ellerine sağlık aslıcığım. Çok lezzetli bir tarif. Sana nazar mı değdi diye düşünuyorum. Arayı uzun tutuyorsun. Geldiğimde göremeden gidince olmuyor:)
canım ellerıne sağlık çok severim
En sevdiğim pilavlardandır. Ellerine sağlık canım.
Bloğunu şu reklam virüslerinden temizlersen çok memnun olacağım..
Çok lezzetli görünüyor.
çok severim mercimekli bulgur pilavini. Ama ben yapiyorum. Nefis olmus ellerine saglik canim
Çok sevdiğim bir pilav çeşididir.
Naçizane bir öneri; biaz et ya da tavuk suyu ve kuru nane de eklenirse muhteşem oluyor.
Memlekette buna müceddere derler fakat bizde mercimek daha fazla kullanılır. Çok da lezzetli olur. eline sağlık canım
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık. Çok severim. Bizimkisi daha ince bulgurla yapılıyor ve mercimeği biraz daha bol. Birde yanında turşu varsa offf off :))
ellerine sağlık .. çok lezzetli görünüyor canım ..
sevgilerle
Yorum Gönder