18 Aralık 2014 Perşembe

Garnitürlü Pirinç Pilavı




Malzemeler:
-2 su bardağı baldo pirinç
-1 adet patates
-1 adet havuuç
-1 su bardağı bezelye (konserve)
-1/2 demet dereotu
-2 su bardağı sıcak su
-2 çorba kaşığı tereyağı
-4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 adet küp şeker
-tuz
Hazırlanışı: Pirinçleri yıkamadan derin bir kase içerisine koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 1 saat bekletin.
Patates ve havucu zar büyüklüğünde küp şeklinde doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sıcak suda bekleyen pirinçleri yıkayıp suyunu süzgeçte süzün.
Pilav tenceresine zeytinyağıyla birlikte tereyağını koyup tereyağı eriyince pirinçleri ilave edip 5-10 dk kavurup şeker, tuz ve sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Dereotunu doğrayıp diğer sebzelerle birlikte pişen pilava ekleyip karıştırıp ocaktan alıp 30 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)


2 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir tarif, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. türk mutfağını tanıdığımnan beri en sık sık yaptığım tarif)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli..
Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum:))