8 Aralık 2012 Cumartesi
Şeftali Reçeli
Yazdan kalma bir lezzet ile devam :))
Malzemeler:
-1kg sert şeftali
-1kg toz şeker
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 adet çubuk tarçın
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı:Şeftalilerin kabuklarını soyup ister küp küp isterseniz de benim gibi dilimleyip geniş bir tencereye koyup üzerine şekeri döküp tencerenin ağzını kapatıp 1 gece bekletin.
Bekletilen tencereyi ocağa koyup kaynamaya başlayınca altını kısarak pişirmeye devam edin.
Köpürmemesi ve parlak olması için tereyağını ilave edin (şayet köprürse köpüğünü mutlaka alın)
Çubuk tarçınıda ekleyip 10-15dk sonra çubuk tarçını çıkartın (fazla kalırsa acı bir tat oluyor)
Kıvamını alana kadar kaynattığınız reçele limon suyunu ekleyip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan reçeli kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :))
Ellerinize sağlık çok güzel şeyler yapıyorsunuz daimi takipcinizim
YanıtlaSilBende yapmıştım bir defa çok nefıs oluyor,eline sağlık kavanozu alıp kahvaltıya gidiyorum.
YanıtlaSilSevgilerimle
Kıvamı çok güzel görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilÇok severim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık Aslı hanımcım.tek kelime ile mükemmel.Sunum ,tabiki her zamanki gibi müthiş
YanıtlaSilCanim arkadasim nerelerdesin .Recal cok güzel görünüyor ellerine saglik afiyetler olsun.
YanıtlaSil