26 Haziran 2014 Perşembe

Baklavalı Kek



Yiyenlerin fazlasıyla beğenisi toplayan üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık ramazan sofralarını hem görüntüsüyle hem lezzetiyle şenlendirecek nefis bir lezzet...


Malzemeler:
-24 adet baklavalık yufka
Kek İçin:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı un
Üzeri İçin: 250 gr tereyağı
Şerbeti İçin:
-3,5 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı:Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup 10 dk hafif kıvamlı olacak şekilde kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyin.
Fırın tepsisini yağlayıp 12 adet baklava yufkasını düz olacak şekilde üst üste koyarak tepsiye yerleştirin.
Hazırladığınız kek harcını baklava yufkasının üzerine döküp kaşık ile dikkatlice her tarafına yayın.
Kalan 12 adet baklava yufkasını da kekin üzerine koyup keskin bıçak ile dikkatlice dilimleyin.
Tereyağını eritip baklavanın üzerine gezdirip 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen baklavanın ilk sıcağı çıkınca (yaklaşık 10dk sonra) soğuyan şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çekince üzerlerini fıstık ile süsleyip servis yapın.

Not: Kek hamurunun kıvamı normalden sert oluyor.
Bıçağınızın keskin olması şart.
Baklavayı dilimlerken kek hamurunun yufkaların üzerine çıkmaması lazım 
Dilimler toplam 4  adet baklavanın büyüklüğünde oluyor. (toplam 20 dilim çıkıyor)


Afiyet Olsun :)


25 Haziran 2014 Çarşamba

Geniş Ailemle Akşam yemeği :)



Herkese Merhabalar...
Pazar günü Umreden gelen ağbilerim içim hazırlamış olduğum masam :)

Menümde:
-Börek Çorbası
-Tereyağlı Pirinç Pilavı
-İmam Bayıldı
-Zeytinyağlı Sarma
-Havuçlu Cevizli Salata
-Çoban Salatası
-Baklavalı Kek

Sevgiler Aslişko :))

Fındıklı Kristal Kurabiye



Malzemeler:
-125gr margarin
-4 çorba kaşığı pudra şeker
-1 çay bardağı nişasta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı fındık (ince çekilmiş)
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: toz şeker, fındık
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine un hariç bütün malzemeyi koyup yoğurup yeteri kadar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp her tarafını toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Şekil verdiğiniz kurabiyelerin ortalarına fındık batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altları kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :)

23 Haziran 2014 Pazartesi

Kahveli Yaş Pasta



Yeni haftada herkese Günaydınlar.
Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle... Herkese iyi haftalar :))

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-2,5 küçük kahve fincanı toz şeker
-3 çorba kaşığı kaynar su
-1/2 küçük kahve fincanı nişasta
-1/2 küçük kahve fincanı kakao
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu 
-3 küçük kahve fincanı un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-2 küçük kahve fincanı şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı margarin
-2 paket vanilin
-1 kutu krema (200 ml)
-1 paket toz şanti
Islatmak İçin:
-1 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı nescafe
-1 çorba kaşığı toz şeker
Süslemek İçin: Meyve
Hazırlanışı:Yumurtaları sıcak su ile mikserle 5dk çırpıp şekeri ekleyip 5dk daha çırpın.
Kalan malzemeleri ekleyip mikserin devrini düşürüp 1-2 dk çırparak karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız pandispanya harcını döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın.
Islatmak için sütü ocakta ısıtıp kahve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırıp kenara koyun.
Kreması için tencereye süt, şeker, nişasta, ve unu koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırıp kaynamaya başlayınca vanilinler ve margarini ekleyip ocaktan alıp mikser ile 5dk çırpın.
Soğuyan pandispanyayı keskin bir bıçak veya ip ile ortadan ikiye kesin.
Kelepçeli kalıbın alt kısmını takmadan pastayı servis edeceğiniz servis tabağının üzerine koyun. Kestiğiniz kekin bir parçasını kelepçeli kalıba yerleştirip hazırladığınız kahveli sütün yarısını kaşık ile pandispanyanın üzerine gezdirerek dökün.
Hazırladığınız kremanın soğumasını beklemeden bir kısmını pandispanyanın üzerine döküp kaşık ile yayıp (kalan kremayı bir kenara koyun) diğer pandispanyayı üzerine kapatıp kalan kahveli süt ile keki aynı şekilde ıslatıp buz dolabında 2-3 saat bekletin. (ben bir gece beklettim)
Dinlenen pastayı kalıptan çıkartın.
Kalan  kremaya şanti ve kutu kremayı ekleyip mikser ile koyulaşana kadar çırpıp pastanın üzerine ve kenarlarına sürüp istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Not: Arasına süreceğiniz krema sıcak olduğu için pandispanyanın arasından kremasının yayılıp sızmaması için kalıba yerleştirmeniz şart.

Afiyet Olsun :)





22 Haziran 2014 Pazar

Akşamın Devamı Günaydın :))



Dün akşam kuzenlerim bende yatıya kalınca sabah böyle şirin bir masa ile günaydın demek istedim :)

Menümde:
-Peynirli Tava Böreği
-Patates Hamurlu Poğaça
-Sosisli Sigara Böreği
-Soslu Biber Kavurması
-Baharatlı Patates Kızartması 

Herkese Mutlu Pazarlar :)


21 Haziran 2014 Cumartesi

Akşam Sefası :))



Herkese Merhabalar...
Bu akşam yemekte misafirlerim vardı bayan bayana olunca yemek yapmak yerine çay masası hazırladım :)

Menümde:
-Kahveli Yaş Pasta
-Kremalı Cupcake
-Fındıklı Kristal Kurabiye
-Yalancı Su Böreği
-Mayalı Poğaça
-Yoğurtlu Patlıcan Sarması
-Yoğurtlu Patates Ezmesi
-Mercimek Köftesi
-Zeytinyağlı Sarma

Tarifler En Kısa Zamanda Yayınlanacaktır...

Sevgiler Aslişko :))

18 Haziran 2014 Çarşamba

Yoğurtlu Köz Biber Salatası



Malzemeler:
-5 adet kırmızı biber (kapya)
-1 su bardağı süzme yoğurt
-4 çorba kaşığı mayonez
-3 diş sarımsak
-tuz
Hazırlanışı: Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin.
Derin bir kase içerisinde yoğurt ve mayonezi pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Doğradığınız biber ve rendelenmiş sarımsakları yoğurtlu karışıma ekleyip tuzunu  ilave edip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

17 Haziran 2014 Salı

Misafirlerim Vardı :))


Herkese Merhabalar...
Dün akşam yemeğinde uzun zamandır hasretle beklediğim canım kuzenim ve ailesi vardı...
Çok kısa zamanda hazırladığım menümü ve masamı sizlerle paylaşmak istedim:)

Menümde:
-Şehriyeli Pirinç Pilavı
-Tavuk Sote
-Zeytinyağlı Sarma
-Şakşuka
-Çoban Salatası
-Böğürtlen Kompostosu
-Bal Pare

Tarifler en kısa zamanda yayında...

Sevgiler Aslişko :))

12 Haziran 2014 Perşembe

Mahlepli Kandil Simidi



İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle...
Hayırlı Kandiller.

Malzemeler:
-250gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1,5 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-2 çorba kaşığı sirke
-1 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-susam
-çörekotu
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp düz zemin üzerinde elinizle uzun şerit yapıp simit şekli verin.
Yumurtayı çırpıp susam ve çörek otunu karıştırın.
Hazırladığınız simitleri önce yumurtaya sonra susamlı çörekotuna batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :)

9 Haziran 2014 Pazartesi

Badem Tatlısı



Herkese Merhabalar :)
Uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim.
Sağlık problerim yüzümden istemeden de olsa bu arayı vermek zorunda kaldım.
Bu geçen zamanda beni telefonlarıyla mesajlarıyla yorumlarıyla mailleriyle yalnız bırakmayan siz gönül dostlarıma çok çok çokkk teşekkür ediyorum :))

Ve kaldığım yerden devam diyerek bu nefis tatlıyı sizlerin huzuruna sunuyorum.
Şerbetli tatlılarla aram yok fakat bu tatlıyı yediğimde ikinciyi iskerken bende kendime inanamadım kısaca şiddetle tavsiye edilir :))

Malzemeler:
-2 adet yumurta  (birinin sarısı üzerine)
-250 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı badem veya fındık (ince çekilmiş)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı toz maya veya 1/2 pak maya
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-4,5 su bardağı un
Şerbeti İçin: 
-3,5 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek İçin: Hindistancevizi
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine 4 bardak unu koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kalan unuda yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle oval şekil verip fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup 10-15 dk kaynatıp limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp soğuyan tatlının üzerine kaynar şerbeti dökün.

Not: Tatlıyı yapıp derin dondurucuya koyup istediğiniz zaman çıkartıp buzu çözülünce fırında 2-3 dk ısıtıp sıcak şerbet dökebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails