30 Eylül 2012 Pazar

Tuzlu Pastane Kurabiyesi



Malzemeler:
-150gr yumuşak margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı yoğurt
-3 çorba kaşığı tozşeker
-1 çay kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-alabildiği kadar un
Üzeri İçin: yumurta sarısı , susam
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup sırasıyla bütün malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırlanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve düz zemin üzerinde merdane ile fazla ince olmayacak şekilde açıp istediğiniz kurabiye kalıbı ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :))

29 Eylül 2012 Cumartesi

Patatesli Patlıcan Oturtması



Malzemeler:
-300gr kıyma
-2 adet patates
-2 adet kemer patlıcan
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı salça
-tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı tozbiber
-zeytinyağı
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı su
Üzeri İçin: domates, biber
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı:Kıymayı tencereye koyup ağzı kapalı şekilde ksıık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsakları minik minik doğrayıp suyunu çeken kıymaya zeytinyağı ile beraber koyup       5-10dk kavurup baharatlarını  ve salçasını ekleyip ocaktan alın.
Patatesin kabuklarını soyup  iri olacak şekilde küp küp doğrayın.
Patlıcanları alacalı doğrayıp fazla kalın olayacak şekilde yuvarlak doğrayıp ilk olarak patatesleri kızartıp borcama alıp hazırlanan kıymanın yarısını patateslerin üzerlerine döküp dada sonra patlıcanları kızatıp onlarıda kıymanın üzerine koyup kalan kıymayı patlıcanların üzerlerine koyun ve domates biber ile süsleyin.
Sos için salçayı suda çözdürüp oturtmanın üzerine döküp 175 derecelik fırında yaklaşık 30dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :))


27 Eylül 2012 Perşembe

Tereyağlı Açma



Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-3 çorba kaşığı tozşeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-6 su bardağı un
Arasına Sürmek İçin: 250gr tereyağı (eritilmiş)
Üzeri İçin: yumurta sarısı, haşhaş
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine unu koyup sırasıyla bütün malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açıp bir kaşık tereyağını fırça ile sürüp rulo sarıp iki ucundan ters tarafa çevirip uc kısımlarını birleştirip simit şekli verin.
Hazırlanan açmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirip tepside yaklaşık 1saat bekletip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip isteğe bağlı ılık yada soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :))

26 Eylül 2012 Çarşamba

Kalıpta Cevizli Kurabiye




Herkese Merhabalar...
Arkadaşımın mersinden getirmiş olduğu kerebiç kalıbı ile yapmış olduğum kurabiyelerle karşınızdayım:))

Malzemeler:
-125gr yumuşak margarin
-1 adet yumurta
-2 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: Ceviz
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup sırasıyla bütün malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp kalıba yerleştirin ve orta kısımlarına bütün ceviz parçası koyup ağzını kapatıp elinizle basıtın ve hamuru kalıptan çıkartıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :))



25 Eylül 2012 Salı

Ailemle Kahvaltı Keyfi :))



Geç kalmış bir post ile karşınızdayım :)

Bayramda ailem için hazırlamış olduğum kahvaltı masam...

Masamda:
-Peynirli Tandır Böreği
-Patatesli Katmer Börek
-Buzluk Böreği
-Cevizli Kırmızı Biber
-Soslu Biber Kızartması
-Muhammara

Tarifler en kısa zamanda sizlerle...

Sevgiler Aslişko :))





24 Eylül 2012 Pazartesi

Kakaolu Fındıklı Kek



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket krema (200ml)
-1 su bardağı iri dövülmüş fındık
-4 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 çay bardağı iri dövülmiş fındık
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına harcı döküp üzerine pudra şekeri ve dövülmüş fındıkları serpiştirip 150derecelik fırında pişirip soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Not:Krema yerine 1 su bardağı süt ve 1/2 su bardağı sıvıyağda ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun :))


22 Eylül 2012 Cumartesi

Meyveli Kup



Malzemeler:
- lt süt
- su bardağı şeker
- çorba kaşığı un
- çorba kaşığı nişasta
- 2 paket vanilin
- 1 paket şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Arzuya göre istediğiniz meyveler ben: Kivi,Çilek,Üzüm, Ananas ve Cornflakes kullandım.
Hazırlanışı:Şanti ve 1 çay bardağı süt hariç bütün malzemeyi tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Süt ve şantiyi karıştırıp soğuyan muhallebiye ekleyip mikser ile 5dk çırpın.
Meyveleri küp küp doğrayıp servis kuplarının tabanlarına bir kısmını koyup üzerlerine bir miktar muhallebi döküp kalan meyveleri tekrar pay edip en üste tekrar muhallebiyi döküp buzdolabına koyup soğuk olarak servis yapın.


Afiyet Olsun :))

21 Eylül 2012 Cuma

Çatlak Kurabiye



Malzemeler:
-125gr tereyağı
-1/2 su bardağı tozşeker
-1,5 su bardağı çekilmiş badem ve ceviz karışımı
-1 su bardağı un
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bütün malzemeleri koyup kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur yapın (yumuşak olursa un takviyesi yapabilirsiniz)
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin ve soğuyunca servis yapın.

(ben kurabiyelerin bir kısmını şekil verdikten sonra toz şekere buladım arzuya göre sizde deneyebilirsiniz)

Afiyet Olsun :))


20 Eylül 2012 Perşembe

Patates Oturtması



Malzemeler:
-4 adet orta boy patates
-300gr kıyma
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz,karabiber,pulbiber
-zeytinyağı
Sos İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı su
-Üzeri İçin: domates, biber
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı:Patateslerin kabuklarını soyup baş kısımlarından 1cm genişliğinde kapak kesip bir kenara koyun.
Kesilen patateslerin iç kısımlarını oyacak ile oyup kapaklarla beraber kızgın yağda rengi hafif değişene kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
Kıymayı tencereye koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsakları minik minik doğrayın.
Suyunu çeken kıymaya zeytin yağını ve doğranmış sebzeleri ekleyip 5-10dk kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
İçleri oyulan patatesleri kıyma ile doldurup üzerlerine kapaklarını koyup domates ve biber ile süsleyip borcama yerleştirin.
Sos için salçayı suda çözdürüp oturtmaların üzerlerine gezdirip önceden ısıtılmış 180derecelik fırında 15dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :))

19 Eylül 2012 Çarşamba

Zeytinli Mini Çörek



Malzemeler:
-250gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta (sarısı üzerine)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı limon suyu
-1 çay kaşığı mahlep
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: 1 kase biberli zeytin
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı:Derin bir kap içerisine hamur malzemelerini koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde çarçalar kopartıp avucunuzun içinde hafif yassıltıp orta kısmına 1 adet zeytin koyup yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :))

18 Eylül 2012 Salı

Burma Baklava



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-150gr margarin (eritilmiş)
-1,5 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Açmak İçin: Nişasta
İçi İçin:500gr ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri İçin:150gr tereyağı
Şerbeti İçin:
-5 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı su
-1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:Hamur için derin bir kab içerisine bütün malzemeyi koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tepsiye yerleştirin ve üzerlerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin.
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup 10-15dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurları bol nişasta ile açabildiğiniz kadar ince açıp üzerine bolca ceviz serpiştirip oklavaya sarıp elnizle iki ucundan büzdürerek çekip tepsiye yerleştirin.
Bütün bezeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Üzeri için tereyağını eritip kaşık ile üzerlerine döküp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :))






15 Eylül 2012 Cumartesi

Nohut Köftesi (felafel)



Malzemeler:
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-1 adet yumurta
-1/2 su bardağı galeta unu
-2 çorba kaşığı un
-1 adet kurusoğan
-3 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-1 çay kaşığı karbonat
-tuz, kimyon,karabiber,pulbiber
Kızartman İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Haşlanmış nohutu robottan geçirin.
Soğan ve sarımsakları rendeleyip maydonozu minik minik doğrayın.
Derin br kasenin içerisine robottan geçirdiğiniz nohutu, doğramış olduğunuz sebzeleri ve diğer malzemeleri koyup iyice yoğurup buzdolabında 1saat dinlendirin.
Hazırlanan harçtan cevizden daha küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve kızgın yağda kızartıp servis yapın.

Afiyet Olsun :))

14 Eylül 2012 Cuma

Patlıcan Salatası


Malzemeler:
-2 adet patlıcan
-3 adet kırmızı biber
-4 adet yeşil biber
-3 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-1 adet limon suyu
-tuz
-zeytinyağı
Hazırlanışı:Patlıcan ve biberleri közleyip kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte doğrayıp derin bir kasenin içerisine koyun.
Maydonoz ve sarımsakları minik minik doğrayıp diğer malzemelerin üzerlerine ekleyip zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyip karıştırıp servis yapın.

Afiyet Olsun :))


12 Eylül 2012 Çarşamba

Keten Tohumlu Poğaça



Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı keten tohumu
-4 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı mahlep
-1 paket toz maya
-alabildiği kadar un
Üzeri İçin:yumurta sarısı, keten tohumu
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir milktar un konulup sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 30dk dinlendirin.
Hazrlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip  üzerlerine yumurta sarısı sürüp keten tohumu serpiştirip 20-25dk tepside  bekletip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :))



10 Eylül 2012 Pazartesi

Bonfile Sote



Melzemeler:
-500gr bonfile
-4 adet yeşil biber
-2 adet kırmızı biber
-1 adet domates
-tuz,pulbiber
-zeytinyağı
Hazırlanışı:Etleri uzun ve ince olacak şekilde doğrayıp tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Biberleri iri olacak şekilde doğrayıp domatesin kabuğunu soyup minik minik doğrayın.
Suyunu çeken etlere zeytinyağını ve biberleri ekleyip ara ara karıştırarak yaklaşık 10dk kavurup domatesi ekleyip 5-10dk daha pişirip tuz ve pulbiberini ekleyip ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails