31 Mayıs 2012 Perşembe

Çilek Jöleli Pasta



Malzemeler:
-1 paket kedidili
-4 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı toz şeker
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-Çilekli jöle
-çilek
Hazırlanışı:Kedidillerini kare borcama dizin.
Tereyağı ve vanilinler hariç diğer malzemeleri orta boy bir tencerenin içerisine koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak mulallebi kıvamına gelene kadar pişirip tereyağı ve vanilinleri ekleyip ocaktan alıp bisküvilerin üzerlerine yavaşca dökün.
Çileklerin baş kısımlarını bıçakla temizleyip ortadan ikiye kesip muhallebilerin üzerlerine sık bir şekilde dizip muhallebinin soğumasını bekleyin.
Jöleyi tarifine göre hazırlayıp çileklerin üzerlerine döküp 1 gece buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Şeker Hamurlu Kurabiye



Malzemeler:
-250 gr yumuşak margarin
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvıyağ
-3 çorba kaşığı yoğurt
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-yeteri kadar şeker hamuru
-renkli gıda boyaları
Yapıştırmak İçin: Bal
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Hazırlanan hamuru düz zemin üzerinde fazla kalın olamayacak şekilde açıp istediğiniz şekilde kalıplarla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış  175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şeker hamuruna istediğiniz reklerde gıda boyalarını ekleyip elinizle yumuşatın gerekirse biraz pudra şekeri ilave ederek kıvam verin.
Hazırladığınız şeker hamurunu pudra şekeri serpilmiş düz zemin üzerinde bıçak sırtı kalınlığında açıp kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla kesip soğuyan kurabiyelerin üzerlerine fırça ile bir miktar bal sürerek şeker hamurlarını üzerlerine yapıştırın.

Afiyet Olsun :))

29 Mayıs 2012 Salı

Kayısılı Kup




Malzemeler:
-2,5 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı nişasta
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 paket vanilin
Kayısılı Karışım için:
-15 adet kayısı
-4 çorba kaşığı toz şeker
-1 paket vanilin
Süslemek İçin: Fındık
Hazırlanışı: Kayısıların çekirdeklerini çıkartıp rondodan geçirip küçük bir tencereye şeker ile beraber koyup 5-10dk pişirip vanilini ekleyip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Muhallebi için bütün malzemeyi orta boy bir tencerenin içerisine koyup kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve yarısı kuplara eşit şekilde pay edip kayısılı karışımın bir kısmını ayırarak muhallebilerin üzerlerine pay edip fındık serpiştirin ve üzerlerine  kalan muhallebiyi eşit şekilde paylaştırıp ayırdığınız kayısılı karışımı da aynı şekilde pay edip fındık ile süsleyin ve buzdolabında
1-2 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.


18 Mayıs 2012 Cuma

Kuru Meyveli Truff


Malzemeler:
1 poşet kakaolu kremşati
1 su bardağı soğuk süt
500gr kaaolu petibör bisküvi
5 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı fındık
Üzeri İçin: çekilmiş fıstık veya hindistan cevizi
Hazırlanışı: İncir , kayısı ve üzümü ılık suda 5-10 dk bekletip minik minik doğrayın.
Derin bir kasenin içerisinde kremşanti ve sütü çırpıp bisküvileri elinizle kırıp doğranmış meeyveler ile beraber ceviz ve fındığı ekleyip yoğurun.
Hazırlanan karışımdan cevizden küçük parçalar kopartıp elinizi hafif ıslatarak yuvarlayıp çekilmiş fıstığa bulayıp truffle kağıtlarına yerleştirip servis yapın.
Afiyet Olsun :))

                                                                                          

17 Mayıs 2012 Perşembe

Cipsli Patates Salatası


Denemenizi şiddetle tavsiye diyorum nefis bir lezzet :))


Malzemeler:
-4 adet büyük boy patates (haşlanıp rendelenmiş)
-4 adet tavuk fileto (haşlanıp didiklenmiş)
-1 kovanoz garnitür (havuç, patates , bezelye)
-15-20 adet kornişon turşu
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-4 adet yeşil soğan
-1 su bardağı mayonez
Üzeri İçin:
-2 su bardağı süzme yoğurt
-2-3 diş sarımsak (rendelenmiş)
-1 büyük boy patates cipsi
Hazırlanışı: Maydonoz, dereotunu ve kornişonu ince ince doğrayıp yeşil soğanın baş kısımlarını alıp sadece yeşil kısımlarını doğrayın.
Derin bir kasenin içerisine patatesleri , tavukları , garnitürü ve doğranmış malzemeleri koyup mayonezi ekleyip karıştırın.
Orta boy bir borcamın tabanını yağlayıp hazırlanan karışımı kaşık ile bastırarak koyun.
Sarımsak ve yoğurdu karıştırıp borcamdaki salatanın üzerine dökün.
Patates cipsini paketinde elinizle ezip sarımsaklı yoğurdun üzerine serpiştirip buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın...
( ben patates ve tavuğu haşlarken suyuna tuz attığım için salatayı hazırlarken tuz kullanmadım)
Afiyet Olsun :)


16 Mayıs 2012 Çarşamba

Peynirli Yufka Böreği



Malzemeler:
-6 adet yufka
-3 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
İç Harcı İçin:
-1 adet kuru soğan
-1 kase beyaz peynir
-3 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta sarısı
-susam , çörek otu
Hazırlanışı: Kurusoğanı minik minik doğrayıp tereyağında  pembeleşene kadar kavurup  pulbiberini ekleyip ocaktan alın ve soğuyunca peyniri ilave edip karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı kırışık olacak şekilde serip üzerine bir şey sürmeden diğer iki yufkayı da üzerine yerleştirip hazırlanan peynirli harcı yufkanın her tarafına eşit şekilde yayıp kalan yufkaları üst üste kırıştırarak yerleştirin ve istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
Yumurta, süt, sıvıyağ ve yoğurdu çırpıp dilimlediğiniz böreğin üzerine karışımı döküp yaklaşık 1 saat bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun :))

15 Mayıs 2012 Salı

Muhallebili Kadayıf




Malzemeler:
-400 gr kadayıf
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 su bardağı toz şeker
Muhallebisi:
-1 lt süt
-1 fincan nişasta
-2 fincan un
-1 su bardağı toz şeker
-2 paket krema
Hazırlanışı:Kadayıfları ufak ufak doğrayıp teflon tavada kızarana kadar kavurup tereyağını ekleyip iyice kızarınca ocaktan alın ve şekerini ekleyip karıştırın.
Sütü ,nişastayı, unu ve şekeri tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alıp  kremaları  ekleyip mikserle 10 dk çırpın.
Kavrulan kadayıfların yarısını büyük dikdörtgen borcamın tabanına eşit olacak şekilde yayıp hazırlanan muhallebiyi kadayıfların üzerlerine dikkatlice döküp kalan kadayıfları muhallebinin üzerine eşit şekilde yayıp bir gece dolapta dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın...
Afiyet Olsun....

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Çilekli Kek



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 paket çilekli puding
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-2-2,5 su bardağı un
Hazırlanışı: Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp çilekli pudingi ve diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yağlanmış kek kalıbına veya benim gibi mini kek kalıplarına pay edip 150 derecelik fırında pişirip soğuyunca kalıptan çıkartın ve isteğe bağlı krema ve çilekle süsleyerek servis yapın...
Afiyet Olsun:)

13 Mayıs 2012 Pazar

Anneler Gününüz Kutlu Olsun

Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi, tarif et deseler bana herhalde sadece "anne" derdim.. CANIM ANNEM. 
(tüm annelerin ve anne adaylarının anneler günü kutlu olsun)

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Köfte Mantolu Patlıcan



Malzemeler:
-4 adet orta boy patlıcan
-400gr köftelik kıyma
-1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-3 çorba kaşığı galeta unu
-tuz. karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kimyon
Üzeri İçin: 
-3 adet domates (rendelenmiş)
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz, pulbiber
Hazırlanışı:Patlıcanları közleyip kabuklarını soyarak temizleyin.
Derin bir kasenin içerisine kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. (dağılmaması için çok yoğurmanız lazım)
Hazırlanan köfteyi dört eşit parçaya bölüp düz bir zemin üzerine bir parça strech film serip üzerine kıymayı koyup eliniz hafif ıslak şekilde kıymayı bastırarak yayın ve ortasına patlıcanı yerleştirip strech film yardımıyla sıkıca sarıp şekil verin ve strech filmden çıkartıp  tepsiye yerleştirip üzerlerine fırça ile zeytin yağı sürüp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Sos için domates , sarımsak ,zeytinyağı ve baharatları tavada 5-10 dk pişirip fırından çıkan köfteleri servis tabağına koyup domates sos eşliğinde servis yapın...
Afiyet Olsun :))

11 Mayıs 2012 Cuma

Galetalı Poğaça



Malzemeler:
-250gr yumuşak margarin
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-alabildiği kadar un
İç Malzemesi:Peynir,maydonoz,pul biber
Üzeri için:1 su bardağı galeta unu
Hazırlanışı: Poğaça için bütün malzemeyi derin bir kap içerinde karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın..
Peyniri çatal ile ezip kıyılmış maydonoz ve pulbiler ile karıştırın...
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında bastırarak inceltip ortasına peynirli harçtan koyup istediğiniz şekli verip galeta ununa bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 175  derecelik fırında altları kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun :))
Afiyet Olsun... 

10 Mayıs 2012 Perşembe

Çeşnili Zeytinyağı



Kahvaltı için nefis bir lezzet :))


Malzemeler:
-10 adet kurutulmuş domates
-10 adet yeşil zeytin (ben biberli zeytin kullandım)
-10 adet ceviz içi
-3 diş sarımsak
-1 su bardağı sızma zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı: Domatesleri sıcak suda 10-15dk bekletip elinizle sıkarak fazla suyunu alın.
Domatesleri ve zeytinleri minik minik doğrayıp sarımsakları rendeleyip cevizleri iri olacak şekilde elinizle kırıp diğer malzemelerle beraber zeytinyağına ekleyip karıştırın ve servis yapın...


Afiyet Olsun :))



9 Mayıs 2012 Çarşamba

Amcamlarla Akşam Yemeği





Misafirlerim için Hazırladıklarım:

-Semizotu Salatası
-Yoğurtlu Havuç Salatası
-Cevizli Kabak Salatası
-Roka Salatası
-Kıymalı Pide
-Kaymaklı Kadayıf

Sevgiler Aslişko :))

8 Mayıs 2012 Salı

Çikolata Soslu Kek



Uzun hatta çok çokk uzun bir aradan sonra yeniden merhaba :))
Böylesi uzun ayrılıktan sonra tatlı bir şekilde başlamak  istedim...
Pembe Tatlar kaldığı yerden devam ediyor blogumu ve siz değerli gönül dostlarımı çok özledim o yüzden hemen tarifime geçmek istiyorum :))
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı fındık
-1 paket bitter çikolata sos
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı karbonat
-2 su bardağı un
Sos İçin:
-2 çay bardağı süt
-2 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket bitter çikolata (80gr)
Hazırlanışı: Çikolata sos için bütün malzemeyi küçük bir tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser ile çırpıp kalan malzemeleri sırayla ekleyip karıştırıp yağlanmış kare borcama döküp 175 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin...
Fırından çıkan keki 5-10 dk bekletip üzerine soğuyan sosu her tarafına eşit şekilde döküp üzerini hindistancevizi ile süsleyip servis yapın...
Afiyet Olsun :))


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails