28 Şubat 2011 Pazartesi

Narlı Kup

Malzemeler:
-1lt süt
-15 çorba kaşığı tozşeker
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 poşet kremşanti
-1 çay bardağı un
Narlı Pelte İçin:
-2 su bardağı nar suyu
-2 su bardağı su
-1 su bardağı nar tanesi
-10 çorba kaşığı tozşeker
-5 çorba kaşığı nişasta
Süslemek İçin:Krem şanti, Nar taneleri
Hazırlanışı:Muhallebi için tencereye un ve tereyağını koyup hafif kokusu çıkana kadar kavurup şeker ve sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp ocaktan alıp toz kremşantiyi ilave edip 10dk mikser ile çırpıp servis kuplarına pay edin...
Pelte için tencereye nişasta,şeker,narsuyu ve suyu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp nar tanelerini ekleyip 2-3dk daha kaynatıp ocaktan alıp muhallebilerin üzerlerine pay edip oda sıcaklığında ılımaya bırakın...
Ilıyan kupları buzdolabına koyup soğuyunca üzerlerini şanti ile süsleyip nar taneleri serpiştirip servis yapın...
Afiyet Olsun...

26 Şubat 2011 Cumartesi

İyiki Varsınn Canımmm....


Sen beni gülümseten bir meleksin...
Hayata bağlı kalmama tek sebebsin...

Doğum günün kutlu olsun birtanem...
Herşeyin gönlünce olacağı bir ömür diliyorum... 

                 

Her sabah 07:45 te kalkan ben bugün 06:45 te kalkıp eşim için özene bezene bu cici masayı hazırladım:)
Gördüğünde çok mutlu oldu kaç kere teşekkür etti hatırlamıyorum:)

Eşim için hazırladıklarım:
-peynirli, karışık, çiçek ve uğur böcekli kanepeler
-peynirli domates ve salatalık dolması
-baharatlı tereyağı
-sirkeli kurabiye
-peynirki krep

Herşeyden önemlisi sevgi ve bol gülücük vardı:)))


Tarifler en kısa zamanda yayınlanacak...

25 Şubat 2011 Cuma

İyiki Doğdun CANIMM ve Paşa Sarması


Bundan 10 yıl önce bana ilk hala lık duygusunu yaşatan canım yeğenim Murat....

Doğum günün kutlu olsun!!!
Hayatın boyunca daima mutlu ol annenle ve babanla mutlu huzurlu sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum...
İLK GÖZAĞRIM
♥♥♥


Ve bu görmüş olduğunuz yakışıklı bugün anne ve babasıyla umreye gidiyor:))
Hayatındaki en anlamlı en güzel doğum günü yeğenimin!!!
Rabbim hayrlısıyla gidip gelmek nasip etsin dualarını kabul eylesin...



               
                           
Veee Paşam (murat) için yapmış olduğum paşa sarması:)
Malzemeler:
-1lt süt
-125gr margarin
-1 su bardağı toz şeker
-5 tepeleme çorba kaşığı un
-1 tane damla sakızı
Üzeri İçin:Hindistancevizi
Arası İçin:Ceviz
Hazırlanışı:Tencereye margarini koyup eritin ve unu ekleyip 2-3dk kavurup süt.şeker ve damla sakızını ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alın...
Muhallebiyi 10dk mikser ile çırpın...
Fırın tepsisini ıslatıp tabanına bolca hindistancevizi serpiştirip çırpılmış muhallebiyi tepsiye döküp bir gece buzdolabında bekletip 20 eşit parçaya kesip ortalarına tüm ceviz koyup rulo sarıp tekrar hindistancevizine bulayıp servis yapın...
Afiyet Olsun...

23 Şubat 2011 Çarşamba

Kaşarlı Sosisli Poğaça

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-50gr yumuşak tereyağı
-1 çorba kaşığı şeker
-2 çay kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-kaşar peyniri
-sosis
Üzeri İçin: 1 adet yumurta, çörekotu
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 30dk dinlendirin...
Kaşarı rendeleyip sosisleri minik minik doğrayıp kaşarla karıştırın...
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yassılayıp ortasına kaşarlı içten koyup yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine fırça ile yumurta sürüp çörek otu serpiştirip tepside 40dk bekletip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın...
Afiyet olsun...

22 Şubat 2011 Salı

Bulgur Çorbası

Malzemeler:
-1 çay bardağı bulgur
-1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
-1 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kurusoğan
-1-1,5 çorba kaşığı salça
-tuz ,karabiber,pulbiber,nane
-zeytin yağı
-sıcak su
Hazırlanışı:Soğan ve biberi minik,minik doğrayın...
Tencereye zeytinyağını koyup doğranan sebzeleri ekleyip kavurun...
Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin ve kavrulan sebzelere ekleyip nane ,tuz ,baharatları ve salçayı ekleyip 2-3 dk daha kavurup yeteri kadar sıcak su ekleyip kaynatın...
Kaynayan çorbaya bulgur ve mercimeği ekleyip bulgurlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin ve sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun...

21 Şubat 2011 Pazartesi

Kupta Tiramisu

Herkese Merhabalar....
Bir önceki postum için yazdığınız içten samimi cici yorumlarınız için hepinizin yüreğine sağlık....
Geçenlerde yapmış olduğum buradaki pastamın kenarlarından çıkan kekleri nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken ortaya böyle nefissss bir şey çıktı:))

Malzemeler:
-Kakaolu kek
-2 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 küçük kahve fincanı şeker
-1 küçük kahve fincanı un
-1/2 paket labne peyniri
Islatmak İçin:
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı sıcak su
-1 çay kaşığı nescafe
Üzeri İçin: Kakao
Hazızlanışı:Küçük bir tencerenin içerisine un,yumurta,şeker ve sütü koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alın ve ılımasını bekleyin....
Ilıyan muhallebiye labne peynirini ekleyip mikser ile 5dk çırpın...
servis kuplarına muhallebinin yarısını pay edip kek dilimlerini yerleştirin...
Sıcak su,şeker ve kahveyi karıştırıp keklerin üzerlerine döküp kalan muhallebiyide kuplara pay edip buzdolabına koyup soğumasını bekleyin...
Üzerlerine kakao serpiştirip servis edin...
Not:Mevsimi olmadığı için bir çoğunuz tercih etmeyebilirsiniz ama ben markette kırmızı kırmızı duran çilekleri almadan duramadım ve kupta çilek kullandım:))

Afiyet Olsun....

19 Şubat 2011 Cumartesi

Pembe Tatlar 2 Yaşında:)

Herkese Merhabalar....

Bugün tam 2 yıl olmuş sizlere merhaba diyeli:)
İyiki burdayım ve sizlerleyim....


539 tarif  ve 14536 yorum ile yoluma devam ediyorum....
Daha uzun yıllar aranızda olmak dileğiyle!!!


Sevgiler...

Aslişko:))

18 Şubat 2011 Cuma

Krem Şantili Kek

Herkese Merhabalar....
Canım Deniz 'imin blogundan seçme bir lezzet:)))
Üzeri için ben Dr.Oetker - Glazür Siyah - Beyaz kullandım....

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1,5 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı süt
-1 paket toz şanti
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı ceviz
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2,5 su bardağı un
Hazırlanışı:Süt ve şantiyi çırpın....
Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin ve çırpılmış şantiyi de ekleyip unu azar arar ilave ederek karıştırın...
Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında pişirip üzerini istediğiniz gibi süsleyip serviz yapın...

Afiyet Olsun...

16 Şubat 2011 Çarşamba

Özlenen Kahvaltı....

Herkese Merhabalar...
Hafta sonu Accenim ve çok değerli annesi kahvaltıda bendelerdi...
Gerçekten çok özlemişim o sıcacık samimi sohbetlerini... Evimi ve masamı şenlendirdikleri için Accenime ve anneciğine çok teşekkür ediyorum....

Masamda kahvaltılıklar
                +
Hindistancevizli Bon Bon
Hamayili Börek
Sıkma Kurabiye

Tarifler en kısa zamanda yayınlanacak:)

14 Şubat 2011 Pazartesi

Papatya Prenses ve Çikolatalı Kup


Herkese Merhabalar....
Bugün sevgili Papatya 'nın doğum günü...
Kendisine  sevdikleri ile beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu ve hayırlı bir ömür diliyorum...

Tarifimi sevgili arkadaşım Özlemin ''çikolata aşkım'' etkinliğine gönderiyorum...
Malzemeler:
-3 adet yumurta sarısı
-1 su bardağı toz şeker
-1 lt süt
-6 çorba kaşığı nişasta
-2 paket bitter çikolata (160gr)
-50gr  tereyağı
-2 paket vanilin
Hazırlanışı:Tencerenin içerisine çikolata ve vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırın...
Kaynamaya başlayınca çikolataları minik parçalara ayırıp vanilinler ile beraber kaynayan karışıma ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırıp ocaktan alıp kuplara pay edip oda sıcaklığında ılıyana kadar bekletip buzdolabına koyun ve soğuyunca fıstık ile süsleyip servis yapın....
Afiyet Olsun....

Mevlüt Kandilimiz Mübarek Olsun....

11 Şubat 2011 Cuma

Peynirli Sarma Poğaça

Hayırlı Cumalar...

Sevgili Pelin 'in blogunda gördüğüm an denediğim ve çokkkk beğendiğim nefis bir lezzet...

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-alabildiği kadar un
İçi İçin:
-1 kase beyaz peynir
-maydonoz
-sıvıyağ
Üzeri İçin: Yumurta sarısı, Susam
Hazırlanışı:Derin bir kabın içerisine bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 1 saat bekletin....
Peyniri çatal ile ezip maydonozu ince ince doğrayıp peynire ekleyip karıştırın...
Dinlenen hamurdan cevizdan az büyük parçalar kopartıp hafif unlu zeminde merdane ile bıçar sırtı kalınlığında açıp üzerine fırça ile sıvıyağ sürüp peynirli harcı bir tarafına koyup rulo şekilde sarın ve ruloyu işaret parmağınızın etrafında dolayarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepssisine yeleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip 30dk bekletip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın..
Afiyet Olsun....

10 Şubat 2011 Perşembe

Yoğurtlu Kabak Salatası

Malzemeler:
-3 adet kabak
-2 su bardağı süzme yoğurt
-1 su bardağı ceviz
-3 diş sarımsak
-dereotu
-tuz
-zeytinyağı
Hazırlanışı:Kabakları rendeleyin....
Tavaya biraz zeytinyağı koyup rendelenmiş kabakları zeytinyağında 5dk kavurup soğumaya bırakın...
Sarımsakları rendeleyip dereotunu doğrayıp tuz ile beraber yoğurda ekleyin...
Soğuyan kabaklarıda karışıma ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın...

Afiyet Olsun.....

9 Şubat 2011 Çarşamba

Elmalı Çikotoplar

Malzemeler:
-3 adet elma
-2 paket petibör bisküvi
-1 su bardağı ceviz veya fındık
-1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin: Çikolata Sos
Hazırlanışı:Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin...
Bisküvileri rondoda çekin...
Derin bir kab içerisine çekilmiş bisküvileri rendelenmiş elmaları, ceviz ve tarçını ekleyip yoğurun ve elinizi ıslatıp küçük parçalar kopartıp yuvarlayıp düz bir tabağa koyun...
Hazırlanan topların üzerlerine çikolata sos döküp buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın...
Afiyet Olsun....

5 Şubat 2011 Cumartesi

Waffle

Merhabalar....
Bir çoğunuzun reddemeyeceği bir lezzet vaffel...
Etkinliğimiz için özenle hazrladığım ikinci tarifim!!!
Waffelları hazırlamamdaki en büyük etken Accenim oldu:)


 
Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1,5 çay bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2,5 çay bardağı un
-1 çay kaşığı karbonat
Üzeri İçin:çilek,kivi,muz, çikolata sos
Hazırlanışı: yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın ve bir kenarda 15dk bekletin...
Waffel makinasını ısıtıp fırça ile çok hafif yağlayıp hazırlanan harçtan yeteri kadar döküp kızarana kadar pişirin...
Meyveleri ince şekilde dilimleyip waffel ların üzerine yerleştirin ve çikolata sos eşliğinde servis yapın...
 
Afiyet Olsun....
 
 

4 Şubat 2011 Cuma

Çilekli Mini Pasta

Dualarda umutulmamak dileğiyle....
Hayırlı Cumalar...

Herkese Merhabalar...
Etkinliğimiz için özenle hazırladığım bir lezzetle karşınızdayım:)
Malzemeler:
-1 adet hazır kakaolu pasta keki
-3 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 adet yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 çay bardağı un
-2 paket beyaz çikolata (160gr)
Süslemek İçin: Çilek
Hazırlanışı: Kakaolu pasta kekini mini  kek kalıbı ile kesin...
8 adet mini kek kalıplarını fırın tepsisine koyup kesilen kekleri kalıpların içine yerleştirin...
Çikolata hariç bütün malzemeyi tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip çikolataları ekleyin ve çikolatalar eriyene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edip çikolatar eriyince ocaktan alıp 10dk bekletin...
Çilekleri boylamasına ortadan ikiye kesin...
Kek lalıpların iç duvarlarına çileklerin kesilen yüzü gelecek şekilde dik olarak yerleştirin...
Bekleyen kremayı mikser ile 5dk çırpın...
Kremayı kalıptaki çileklerin üzerini geçecek şekilde bütün kalıplara pay edip 1 gece buzdolabında bekletip servis tabağına düzgünce çıkartıp servis edin...
Afiyet olsun....

3 Şubat 2011 Perşembe

Etkinliğe Katılım İçin Son 3 Gün

Detaylı Bilgi İçin Burayı Ziyaret Ediniz....

Sevgiler...

2 Şubat 2011 Çarşamba

Soğan Yahnisi

Malzemeler:
-500gr yağsız dana kuşbaşı
-25 adet arpacık soğan
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı sıcak su
-tuz,karabiber,pulbiber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Etleri düdüklü tencereye koyup üzerlerine 1 çay bardağı su ekleyip 15dk haşlayın...
Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın...
Tencereye zeytin yağını koyup arpacık soğanları kavurup salçayı ekleyip 5dk kavurup etleri ve nohutları ilave edip biraz daha kavurun...
Kavrulan etlere baharatlarını ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 15-20dk pişirip sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails