31 Ocak 2011 Pazartesi

Dostlarla Çay Masam

Herkese Merhabalar...
Şeker tadında pembiş bir hafta diliyorum hepinize:)


Cumartesi günü aile dostlarımızı çaya davet ettim...
Uzun zamandır özlediğim bir ortamdı:)



Misafirlerim için hazırladıklarım:

-Peynirli Sarma Poğaça
-Patatesli Rulo Börek
-Bademli Brownie
-Elmalı Tarçınlı Toplar
-Fındıklı Kurabiye
-Kuru Patlıcan Dolması
-Yoğurtlu Kabak Salatası

Tarifleri en kısa zamanda yayınlayacağım:)

28 Ocak 2011 Cuma

Pastırmalı Yumurta

Ey Allahım Bize Kendi Sevgini ,Seni Sevenlerin Sevgisini ve Sana Yaklaştıracak Olanların Sevgisini Nasip Eyle...
Hayırlı Cumalar...

Hafta sonu kahvaltıları için ideal bir lezzet:)
Malzemeler:
-2 adet yumurta
-8-10 dilim pastırma
-tereyağı
Hazırlanışı:Tereyağını tavaya koyup eritin...
Pastırmaların çemenlerini ayıklayıp elinizle küçük parçalara bölüp tereyağına ekleyip kavurun ve üzerine yumurtaları kırıp ister hafif karıştırın isterseniz karıştırmadan pişirip servis yapın...
Afiyet Olsun...

27 Ocak 2011 Perşembe

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Malzemeler:
-1 su bardağı bulgur
-1 çay bardağı tel şehriye
-tereyağı
-tuz ,karabiber
-sıcak su
Hazırlanışı:Tereyağını pilav tavasına koyup eritin ve tel şehriyeyi ekleyip pembeleşene kadar kavurun...
Bulguru yıkayıp süzdürün...
Kavrulan şehriyeye bulguru ekleyip biraz daha kavurup tuz,karabiber ve yeteri kadar sıcak suyu ekleyip ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatıp bulgur suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp 20dk dinlendirip servis yapın...
Afiyet Olsun...

26 Ocak 2011 Çarşamba

Tavuk Pane

Malzemeler:
-2 adet tavuk fileto
-1 adet yumurta
-4 çorba kaşığı un
-1 kase galeta unu
-tuz karabiber
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Tavukları istediğiniz ebatta kesin...
Yumurta ,karabiber ve tuzu iyice karıştırın...
Tavuk parçalarını önce una sonra çırpılan yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun...

25 Ocak 2011 Salı

Patatesli Börek (baklava yufkasından)

Malzemeler:
-25 yaprak baklava yufkası
-6 adet patates (haşlanmış)
-1 adet kurusoğan
-tuz,karabiber, pulbiber
-tereyağı
Sos İçin:
-2 adet yumurta
-1,5 su bardağu süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri İçin:Haşhaş
Hazırlanışı: Patatesleri rendeleyin....
Soğanı ince ince doğrayıp tereyağı ile beraber tavaya koyup soğanlar ölene kadar kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alıp patatesleri ekleyip karıştırın....
Sos için bütün malzemeyi karıştırıp iyice çırpın...
Düz bir zemin üzerine birtane yufka koyun ve üzerine birşey sürmeden ikinci yufkayı serip üzerine hazırlanan sostan sürüp üzerine üçüncü yufkayı serip sos sürüp dördüncü yufkayı üzerine serip sos sürüp beşinci yufkayı serip sostan sürüp patatesli harcın bir kısmını yufkanın hertarafına yayıp rulo sarın ve dört parmak genişliğinde kesip tepsiye yerleştirin...
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın...
Kalan sosu böreklerin üzerlerine sürüp haşhaş serpip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sevis yapın...
Afiyet Olsun....

24 Ocak 2011 Pazartesi

Yalancı Profiterol

Herkese profiterol tadında tatlı bir hafta diliyorum:))

Malzemeler:
-1 paket etimek (tuzsuz)
-1lt süt
-1 su bardağı tozşeker
-1/2 su bardağı un
-1 kutu krema (200ml)
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: çikolata sos, fıstık
Hazırlanışı: Etimekleri küçük parçalara bölün....
Tencereye krema ve vanilin hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp krema ve vanilinleri ekleyip mikser ile 5dk çırpıp etimekleri ekleyip karıştırın...
Hazırlanan karışımı kuplara pay edip ılımasını bekleyin...
Ilıyan kupları buzdolabına koyup 2saat bekletip üzerlerine çikolata sos döküp fıstık ile süsüleyip servis yapın...
Afiyet olsun...

22 Ocak 2011 Cumartesi

Kavala Kurabiyesi

Malzemeler:
-1 adet yumurtanın beyazı
-3 çorba kaşığı yumuşak tereyağı
-4 çorba kaşığı pudra şekeri
-1/2 su bardağı tuzsuz badem
-1 su bardağı un
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri İçin: Pudra şekeri
Hazırlanışı:Bedemleri iri kalacak şekilde kırıp un ile beraber teflon tavada sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurup soğumaya bırakın...
Derin bir kabın içersine pudra şekeri ,yumurta akı ,tereyağı,vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın... (gerekirse bir miktar un ekleyebilirsiniz)
Hazırlanan hamuru düz bir zemin üzerinde merdane ile kurşun kalem kalınlığında açıp çay bardağı ile ay şekli vererek kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştitip önceden ısıtılmış 170derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın...
Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine pudra şekeri serpiştirp servis yapın...
Afiyet Olsun....

21 Ocak 2011 Cuma

Peynirli Gözleme

Hayırlı Cumalar Selam ve Dua ile....

Hafta sonu kahvaltıları için hem pratik hemde nefis bir lezzet....
Malzemeler:
-2 adet yufka
-1 adet yumurta
-1 kase beyaz peynir
-1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
-maydonoz
-tereyağı
Hazırlanışı:Büyük bir kasenin içerisine yumurtayı kırıp iyice çırpın...
Beyaz peyniri çatalla ezip maydonozları ince ince kıyın...
Peynirler ve maydonozu yumurtaya ekleyip karıştırın...
Düz bir zemin üzerine yufkayı serip hazırladığınız harcın yarısını yufkanın heryerine eşit şekilde yayıp tereyağından nohut büyüklüğünde parçalar kesip yufkanın üzerine aralıklarla koyup önce yufkanın yan tarafını içe katlayın sonra diğer yan kısmını onun üzerine gelecek şekilde kapatıp alt ve üst kısımlarıda aynı şekilde katlayın....
Büyük teflon tavayı ocağa koyup ısıtın ve altını kısıp hazırladığınız gözlemeyi tavaya koyup kızarana kadar arkalı önlü pişirip dilimleyerek sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun....

20 Ocak 2011 Perşembe

Peynirli Patatesli Ay Çöreği

Bu harika lezzeti sevgili Tümay 'ın blogunda gördüğüm an kesinlikle yapmalıyım dedim...
Gerçekten nefis bir lezzet iyikide yapmışım favorilerim arasına girdi:))

Malzemeler:
-1 adet yumurta (sarısı üzerine)
-1 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
-1 paket kabartma tozu
-tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-4 orta boy patates (haşlanmış)
-1 su bardağı beyaz peynir
-3 dal taze soğan
-maydonoz
-pulbiber
Üzeri İçin: susam,çörekotu
Hazırlanışı:Hamur için geniş bir kabın içerisine malzemeleri koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp 15dk dinlendirin...
Haşlanmış patatesleri rendeleyip peyniri çatalla ezin...
Maydonoz ve taze soğanı ince ince kıyıp patates ve peynirle beraber karıştırıp pulbiberi ekleyin...
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yassılayarak çay tabağından biraz büyük şekilde açıp orta kısmına harçtan koyup rulo sarıp ay şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam,çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın....
Afiyet olsun....

19 Ocak 2011 Çarşamba

Elma Reçeli

Bu nefis reçeli denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum....

Malzemeler:
-4 adet elma
-3 su bardağı tozşeker
-3 su bardağı su
-1 adet çubuk tarçın
-2-3 adet karanfil
-1/2 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı: Şeker ve suyu bir tencereye koyup 15dk kaynatın...
Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tarçın ve karanfiller ile beraber kaynayan şerbetin içine atıp 20-25dk sonra limon tuzunu ilave edip tencereyi ocaktan alıp sıcak reçeli kavanoza koyup soğuyunca ağzını kapatıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz...
(Ben tarçını içine attıktan 6-7dk sonra çıkardım acılaştırmasın diye)

Afiyet Olsun...

18 Ocak 2011 Salı

Kremalı Domates Çorbası

Yazdan kalma bir tarif:))

Malzemeler:
-6 adet olgun domates
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı krema
-1 çorba kaşığı un
-sıcak su
-tuz
-zeytinyağı
Hazırlanışı:Domatesleri rondodan geçirip süzün...
Tencereye zeytinyağı ve unu koyup un pembeleşene kadar kavurup domatesleri ekleyip 5dk kaynatıp sütü ekleyin...
Kaynayan çorbanın  koyuluğuna göre sıcak su ilave edip kısık ateşte ara ara karıştırarak 2-3 dk daha kaynatıp kremasını ekleyip ocaktan alın ve arzuya göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip servis yapın...
Not. Ben kremayı içine değil servis ederken üzerine gezdirdim :)

Afiyet Olsun...

17 Ocak 2011 Pazartesi

Ayvalı Kek

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağından biraz fazla tozşeker
-2 su bardağı ayva rendesi
-100gr yumuşak tereyağı
-1 su bardağı iri çekilşmiş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2 - 2,5 su bardağı un
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyin ve iyice karıştırın...
Hazırlanan karışımı ister büyük bir kek kabına isterseniz benim gibi küçük kek kalıplarına döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında pişirip ılık veya soğuk servis yapın...
Afiyet Olsun....

14 Ocak 2011 Cuma

Portakal Soslu Kurabiye

Cumamız mübarek dualarımız ve töbelerimiz kabul olsun...
Selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun Hayırlı Cumalar!!!

Malzemeler:
-1 adet yumurta
-250gr yumuşak margarin
-1,5 çay bardağı irmik
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-2 adet portakal kabuğu rendesi
-1 çay bardağı portakal suyu
-1 çay bardağı tozşeker
-1 su bardağı ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-1 su bardağı portakal suyu
Üzeri İçin: Hindistancevizi
Hazırlanışı:İçi için ceviz ve tarçın hariç kalan malzemeyi küçük bir tencereye koyup 5dk kaynatıp ceviz ve tarçını ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın...
Derin bir kabın içerisine bir miktar un koyup diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın...
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ortalarını oyup hazırlanan içten koyup yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin...
Önceden ısıtılmış 170derecelik fırında pembeleşene kadar pişirip ılımaya bırakın...
Şerbet için bütün malzemeyi tencereye koyun ve kaynamaya başladıktan 5dk sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın...
Ilık şerbeti ılık kurabiyelerin üzerine döküp 30dk bekletip kurabiyeleri şerbetin içinde ters çevirip 15dk da bu şekilde bekletip şerbetten çıkardığınız kurabiyelerin hertarafını hindistancevizine bulayıp servis yapın....
Afiyet Olsun....

Tarifimi sevgili Yıldız arkadaşımın ''mandalina ve portakallı lezzetler'' etkinliğine gönderiyorum...

13 Ocak 2011 Perşembe

Duble Çikolatalı Pasta

Bugün eşimin yeğeni Hasan 'ın doğum günü...
Dün akşam başladım hazırlıklara:) Malum hiç bir çocuk çikolataya hayır demez ve bende Hasan için duble çikolatalı bir pasta hazırladım...
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-4 küçük kahve fincanı şeker
-3 çorba kaşığı sıcak su
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-2 çorba kaşığı kakao
-3 küçük kahve fincanı un
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
Arası İçin:
-2 paket kakaolu cremole
-4 su bardağı süt
-antep fıstığı, damla çikolata, çokonat
Üzeri İçin:
-3 paket bitten çikolata (240 gr)
-1 çay bardağı krema
Hazırlanışı: Pandispanya için şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip 25cmlik kelepçeli kalıba hazırlanan harcı döküp pişirin (ben 2 ölçü yaptım yani 2 ayrı pandispanya)
Pişen pandispanyaları enlemesine ortadan kesin...
Cremoleyi süt ile çırpın...
Büyük servis tabağına ilk keki koyun ve süt ile ıslayıp cremole sürüp antep fıstığı serpip ikinci keki üzerine yerleştirip yine süt ile ıslayıp cremole sürüp damla çikolata serpiştirip üçüncü keki üzerine koyup süt ile ıslatıp cremole sürüp çokonatı elinizle küçük parçalara ayırıp cremolenin üzerine koyup en son keki yerleştirip yine süt ile ıslatıp kalan cremole ile pastanın hertarafını kaplayın...
Krema ve çikolatayı bermari usülü eritip pastanın üzerine kaşık ile yavaş yavaş dökün kendi kendine yayılmasını bekleyin kaşık ile yaymayın...
Bu işlem sonunda pastayı biraz bekletip üzerini istediğiniz şekilde süsüleyip buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın...
Afiyet Olsun....


Pastamı sevgili Birselin ev sahipliği yapmış olduğu '' yeni yıla yeni pastalar'' etkinliğine gönderiyorum....

12 Ocak 2011 Çarşamba

Hediyem ve Ayva Kompostosu

Merhabalar....
Canım ablam Derya 'nın düzenlemiş olduğu hediyeleşme etkinliğine son anda katılma fırsatım olmuştu....
Aslında hediyem elime geçeli uzun zaman oldu fakat bazı pürüzlerden dolayı bugün yayınlama fırsatı buldum...
Hediyem sevgili Muazzez hanımdan, Çok şık bir servis tenceresi gerçekten çok beğendim...
Kendisine çok teşekkür ediyorum...

Tabi artık bende adet olduğu üzere hemen Muazzez hanımın bloguna girip gezinmeye başladım:)
Gerçekten çok güzel bir blog tamamen göze hitap eden sunumları ve yemekleri var hepsi birbirinden güzel...
Blogundaki ayva kompostosunu görünce evdeki ayvaları değerlendirmek için harika bir fırsat olduğunu düşündün ve hemen tarifi uyguladum...
Eşimden tam not aldı:))
Malzemeler:
-2 adet ayva
-2lt su
-3 çorba kaşığı şeker (ben 5 kullandım)
-2 adet karanfil
Hazırlanışı:Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın (çekirdeklerini ayırın)
Orta boy bir tencerenin içerisine ayvaları,suyu,şekeri karanfil ve ayva çekirdeklerini koyup yaklaşık 20dk kaynatın ve soğuyunca servis yapın...
Afiyet Olsun....

11 Ocak 2011 Salı

Bu Pazarr:)

Herkese Günaydınlar....
Bu pazar çok ani bir karar ile ağbilerimle görümcemleri kahvaltıya davet ettim:))
Eşim ile akraba olduğum için hem kardeşler hemde kusenler hep beraber toplanmış olduk...



Kahvaltı için hazırladıklarım:
-Peynirli Puf Böreği
-Katmer
-Sucuklu Yumurta
-Patates Kızartması
-Portakal Soslu Kurabiye
Masamda:
Peynirler: üçgen, telli kaşar, ezine,beyaz peynir, kaşar
Zeytinler: siyah, dolma, kırma
Reçeller: böğürtlen , elma, çilek, havuç
Bal, Kaymak, Tereyağı, Şokella, Fıstık Ezmesi, Domates ,Salatalık,Haşlanmış Yumurta

Tarifler en kısa zamanda sizlerle buluşacak...

Sevgiler:)

10 Ocak 2011 Pazartesi

Ailece Akşam Yemeği



Geçtiğiiz salı akşamı annemleri ve kayınvalidemleri yemeğe davet ettim...
Çok uzun zaman olmuştu toplu akşam yemeği yemeyeli özlemişim:)
Yemeklerin lezzetiyle masaki sıcak ve neşeli ortam birleşince masadan kalkmamız baya uzun sürdü:))
Tabi yemeğin sonunda anneciğim ve babacığım mersine döndüler:((
Allahım daha beter ayrılıklar vermesin ve bu güzel ortamların tekrarını nasip etsin...

Menümde:
-Börek Çorbası
-Nohutlu Pilav
-Zeytinyağlı Fasulye
-Et Sote
-Barbunya Piyaz
-Zeytinyağlı Sarma
-Salata
-Ballı Kaymaklı Elma Tatlısı....

Linki olmayan tariflerim en kısa zamanda sizlerle buluşacak:)

Hepinize Mutlu Bir Hafta Diliyorum:)

5 Ocak 2011 Çarşamba

Baştan Çıkartan Lezzetler


Sevgili arkadaşlar PEMBE DÜŞBAHÇEMİZ 'in etkinlikleri ''baştan çıkaran lezzetler'' ile kaldığı yerden devam ediyor...



Gerek görüntüsü gerek sunumu ile sizi mutlu eden baştan çıkartan lezzetleri bizlerle paylaşmanızı rica ediyoruz....


Bunun için yapmanız gerekenler:
5 ocak & 5 şubat tarihleri arasında içeriği tatlı olan kek,kurabiye,pasta, sütlü ve şerbetli tatlılarınızı blogunuz varsa blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini...
Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını,fotosunu ve yaşadığınız şehiri pembedusbahcesi@gmail.com adresine bekliyoruz...

İsteyen arkadaşlar yan taraftaki kodu alıp sayfalarında yayınlayabilirler...


Sevgiler...

3 Ocak 2011 Pazartesi

Yılın İlk Daveti

Herkese güzel şeker tadında bir hafta diliyorum...
Maşallah benim keyfime diyecek yok:))
Anneciğim ve babacığım geldiler 2011'e beraber girdik bakalım tüm sene yanımdamı olacaklar:D
Hafta sonu tatilini fırsat bilip ailemi kahvaltıya davet ettim gerçekten uzun zamandır hasret kaldığım bir ortamdı kalabalıkla kahvaltı etmek çok keyifli oluyor:))

Cumartesi günü kollarımı sıvayıp birbirinden nefis mamalar yapmak için girdim mutfağa:))

                          





Kahvaltı İçin Hazırladıklarım:
-Patatesli peynirli ay çöreği
-Labneli poğaça
-Kaşarlı sosisli poğaça
-Peynirli gözleme
-Zeytinyağlı sarma
-Soslu biber
Masamda Nerlermi Vardı:)
Peynirler: kaşar, telli kaşar, ezine ,üçgen, dil
Zeytinler: siyah, kırma yeşil, dolma
Reçeller: vişne, çilek, elma, havuç
Baharatlı yumurta, fıstık esmesi, şokella, bal,kaymak , tereyağı, domates ,salatalık, kuruyemiş

Rabbim tekrarlarını nasip etsin...



Tarifler en kısa zamanda sizlerle buluşacak:))

1 Ocak 2011 Cumartesi

Tiramisu

Malzemeler:
-5 adet yumurta
-4 küçük kahve fincanı şeker
-4 küçük kahve fincanı un
-1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-1 adet yumuta
-3 çorba kaşığı şeker
-3 çorba kaşığı un
-1 paket (200gr) labne peyniri
Islatmak için:1 su bardağı sıcak su,2 çorba kaşığı nescafe,2 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri İçin: kakao
Hazırlanışı:Kek için yumurtalar ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında pişirip (kek fazla kabarmayacak) soğumaya bırakın...
Krema için labne peyniri hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geleinceye kadar pişirip ocaktan alın ve ılımaya bırakın...
Soğuyan keki borcamdan çıkartıp boylamasına ortadan ikiye kesin ılıyan kremaya labne peynirini ekleyip mikser ile 5dk çırpın...
Sıcak su ,şeker ve kahveyi karıştırın...
Kesilen kekin yarım parçasını düz bir tabağa koyup hazırladığınız kahve karışımının yarısı ile keki ıslatıp kremanın yarısını kekin hertarafına eşit şekilde sürüp diğer keki üzerine koyup kalan su ile de onu ıslayıp kalan kremayı düzgün bir şekilde kekin üzerine sürüp (kenarlara taşırmamaya dikkat edin) buzdolabında bir gece dinlendirin...
Tiramusuyu servis etmeden önce süzgeç yardımı ile kakao serpiştirin...
Afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails