27 Ekim 2010 Çarşamba

Meyve Şekerlemeli Kurabiye


Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin akı üzerine)
-250gr yumuşak margarin
-1,5 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı meyve şekerlemesi
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-4 su bardağı un
Hazırlanışı: Derin bir kap içerisine margarin ve pudra şekerini koyup mikser ile iyice çırpıp yumurtaları ekleyip 5dk daha çırpın...
Kalan malzemeleride ekleyip elinizle yoğurup hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine fırça ile yumurta akını sürün ve önceden ısıtılmış 170derecelik fırında pembeleşene kadar pişirip soğuyunca miss gibi demlenmiş çay ile servis yapın:)))
Afiyet Olsun...

25 Ekim 2010 Pazartesi

Mantarlı Tavuklu Fettucini

Malzemeler:
-1 kutu alfredo fettucini (makarna)
-2 kutu krema
-1 paket mantar (200gr)
-1 adet tavuk fileto
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-1 adet küçük boy kurusoğan
-tuz karabiber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Fettucinileri haşlayıp suyunu süzüp 1 kutu kremayı ekleyip karıştırın.......
Kurusoğanı rendeleyip zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun...
Filetoları jülyen doğrayıp soğanlara ekleyip kavurun....
Mantarları yıkayıp ortadan ikiye kesip (benim mantarlarım küçüktü) biberleride jülyen doğrayıp mantarlar ile beraber tavuklara ilave edip suyu çekene kadar pişirinnn...
Tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alıp kalan 1 kutu kremayı tavuklu karışıma ekleyin karıştırın ve  hazırlandığımız  fettucinilerle buluşturup iyice harmanlayıp servis yapın....
Afiyet Olsun...

21 Ekim 2010 Perşembe

Büzgülü Gül Tatlısı

Ramazanda iftara gelen misafirlerimden tam not alan hem göze hemde damağa hitap eden harika  bir tatlı:))

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı sirke
-bir tutam tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un (4-5 bardak)
İçi İçin: Ceviz
Açmak İçin: Nişasta
Üzeri İçin: Tereyağı
Şerbeti İçin:
-5 su bardağı su
-4 su bardağı şeker
-4-5 damla limon suyu



Hazırlanışı:Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 15-20dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın...

Derin bir kab içerisine bütün malzemeyi koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp 30 bezeye ayırın...
Her bezeyi düz zemin üzerinde bol nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açıp ortasına çekilmiş ceviz serpiştirip önce üstten sonra alttan ve  yan taraflardan büzüp kenar katlarını tek tek kapatıp katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirip üzerlerine birer çorba kaşığı eritilmiş tereyağı döküp kabarmaması için tatlıların üzerlerine bir kaç yerinden kürdan batırıp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlılar şerbetini çekip soğuyanca servis yapın...
Afiyet Olsun....

18 Ekim 2010 Pazartesi

Hediyelerim ve Teşekkürlerrr:)

Merhaba Canlar....
Cuma günü doğum günümde arayan ,mesajlarıyla, mailleriyle, yorumlarıyla ,beni yalnız bırakmayan siz gönül dostlarıma çok teşekkür ediyorum....
Bloglarında benim için süpriz hazırlayan canım Denizim, Melek Ablam ve Değerli Papatyama da ayrıca çok teşekküer ediyorum...
Vee doğum günümde bunların mutluluğu ve sevinciyle anneciğimle otururken peşpeşe gelen kargolar ile hem şaşkınlık hem mutluluk hemde duygusal anlar yaşadım...
Kargolar kimlerdenmi geldi???


1. Kagom:
Melek Ablam benim için kendi elleriyle yapmış olduğu nefis çikolataları çok cici şekerler ve nescafeler ile harika bir şekerliğe koyup süslemiş...
Çok şeker buzdolabı süsleri (hemen diğerlerinin yanındaki yerlerini aldılar:)) Ve çığlıklara boğulduğum o an:))
Hello Kittl 'li cüzdan:)
Melek ablam çok teşekkür ediyorum....
İyiki Varsın...




2. Kargom
Benim için yeri çok ayrı olan Denizimden...
Kendi el emeği ve göz nuru ile yapmış olduğu lif,patik,çakmaklık,nihale,mis kokulu sabunluk ve çok şık boncuklu bir havlu, çok cici tuzluk biberlik, oturma odamda hemencecik yerini almış olan harika bir süs (deniz kabuklarıyla kaplı)
Kahvaltıda yememiz için çok lezzetli marmelat ,hariha bir lezzeti olan çekme helva ve duygusal anlar yaşamama sebep olan çok samimi bir mektup....
Denizimin yüreğinden kalemle kağıda dökülen içten samimi duygular.
Bitanem çok teşekkür ediyorum  kesene bereket canımsın...
Seni Çok Seviyorum...




3. Kargom:
Can Sultanımdan:))
Tanıdığım günden bu yana mesajlarıyla beni yalnız bırakmayan canım arkadaşımdan...
Paketi açar açmaz içerisinden balonlar ,cikletler ,şekerler döküldü:))
Çikolatamı yerken içmem için cappuccine ve çok sevimli çerezlikler göndermiş canım kardeşim..
Sultanımın daha önce göndermiş olduğu mektuba bir arkadaş geldi:))
Samimiyetin ve herdaim yanımda olduğun için yüreğine sağlık canım....

İyiki blogumu açmışım diyorum....

İyiki varsınız hepinizi çok seviyorum....



15 Ekim 2010 Cuma

Bugün Benim Doğum Günümmmmmm:)

Bugün canım ANNEM yanımda...

Evlendiğimden bu yana ilk defa doğum günümü annem yanımda kutlayacağım:)) 
Anneciğim seni çok seviyorum ve senin kzıın olduğum için kendimle gurur duyuyorum...

Veee kendim için:

İçerisinde sevdiklerimin olduğu mutlu, huzurlu ,sağlıklı,sevgi dolu ve hayırlı bir ömür diliyorum:)

13 Ekim 2010 Çarşamba

Böğürtlen Kompostosu

Sevgili Pelin arkadaşımın blogunda görüp denediğim ve ramazanda iftara gelen misafirlerim için yaptığım her yiyenin beğenisi toplayan süper ötesi bir lezzet....
Malzemeler:
-250gr taze böğürtlen
-1,5 su bardağı toz şeker
-5 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı:Su ve tozşekeri tencereye koyup kaynatın...
Kaynayan suya limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alıp yıkanmış böğürtlenleri ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 10dk bekletin...
Oda sıcaklığında ılıtıp buzdolabına koyup soğuttuktan sonra kaselere koyup servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun...

11 Ekim 2010 Pazartesi

Cezerye Kek

Yeni Bir Haftadan Herkese Merhabalar...
Haftaya şahane bir lezzet ile başlamak istedim:)
Malzemeler:
-3 yumurta

-2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-3 su bardağı un
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
Sos İçin:
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı kakao
Üzeri için: Hindistan cevizi
Hazırlanışı:Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar çırpın ve sırayla tüm malzemeyi ekleyip karıştırın ve büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında yaklaşık 25dk pişirin....
Sos için kakao,şeker ve sütü bir tencereye koyup şeker eriyene kadar kaynatıp soğumaya bırakın...
Kek soğuyunca iki parmak kalınlığında yaklaşık 6cm uzunluğunda kesip hertarafını sosa batırıp sonra hindistan cevizine bulayın 2 saat dinlendirip servis yapın...
Afiyet Olsun....

8 Ekim 2010 Cuma

2010 İftar Daveti (6)

Dualarda unutulmamak dileğiyle cumamız mübarek olsun....
Hayırlı Cumalar..

Ramazan davetlerimin finalini her yıl olduğu gibi görümcemlerle yaptım:))
Görümcemler için yaptıklarım:
-Sebze Çorbası
-Pirinç Pilavı
-Köfte Kebabı
-Kremalı Patates
-Böğürtlen Kompostosu
-Zeytinyağlı Sarma
-Yoğurtlu Semizotu
-Çoban Salata
-Fıstıklı Tel Kadayıf

Linki olmayanların tarifleri en kısa zamanda yayınlanacak:)

7 Ekim 2010 Perşembe

2010 İftar Daveti (5)



Yayınlamayı unuttuğum davet masalarımdan biriyle karşınızdayım bugün....
Aile dostlarımız için hazırladığım masam:)


Misafirlerim için yaptıklarım...
Mercimek Çorbası
Kayseri Mantısı
Pirinç Pilavı
Fırın Ağzı
Çoban Salata
Zeytinyağlı Sarma
Sigara Böreği
Karışık Turşu
Böğürtlen Kompostosu
İrmik Tatlısı

Tarifler en kısa zamanda sizlerle buluşacak beni izlemeye devam edin anacım:)))

6 Ekim 2010 Çarşamba

İçli Kete (kayseri ketesi)

Malzemeler:
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı tozşeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-2 su bardağı un
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin: 2 adet yumurta sarısı ,çörek otu
Hazırlanışı:Hamur için derin bir kap içerisine bütün malzemeleri koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 45dk bekletin...
İç için küçük bir tencerenin içerisine sıvıyağ koyup kızdırıp unu ekleyip pembeleşene kadar kavurup tuzunu ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakın...
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp düz zemin üzerinde elinizle yayvanlaştırıp üzerlerine 1 tatlı kaşığı unlu harçtan koyup hamrun ağzını kapatın ve elinizle üzerlerine bastırarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve birertane çatal batırıp 20dk tepside bekletip önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip arzuya göre sıcak yada soğuk servis yapın...
Afiyet Olsun...

5 Ekim 2010 Salı

Kuzu Tandır

Kimsenin hayır diyemiyeceği süper bir lezzet....
Malzemeler:
-4 parça kuzu kapamalık et yada 1 adet kuzu ön kol
-1 tatlı kaşığı tane karabiber
-4 diş sarımsak
-1/2 su bardağı sıcak su
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı:Etlerinin fazla yağlarını temizleyin...
Eğer kuzu kol kullanacaksanız aldığınız kasapta küçük parçalara kestirin...
Zeytinyağını düdüklü tencereye koyup kızdırın ve etlerin üzerlerine tuz serpiştirip kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartın...
Karabiber ve sarımsaklarla beraber sıcak suyuda ekletip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ortalama 45dk pişirin..
Düdüklü tencerenin havasını alıp etleri çıkartıp kemiklerinden ayırıp sıcak olarak servis yapın..
Afiyet Olsun...

4 Ekim 2010 Pazartesi

Şam Tatlısı

Herkese güzel ,şeker tadında ,pembe bir hafta diliyorum:))
Bir önceki postumda güzel dileklerde bulunan bütün gönül dostlarıma çok teşekkür ediyorum...
Nişanımız oldu:) artık benimde bir eltim var :D
Sevgili Necla&Mustafaya bir ömür boyu mutluluklar diliyorum rabbim hayırlısı ile tamamını erdirsin inşallah....

Daha önce sevgili Tijen arkadaşımın sayfasında görüp not almıştım ve denedim sonuçmu???
Harika:)))
Buyrun tarife...
Malzemeler:
-3 su bardağı irmik
-1 adet yumurta
-1/2 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 paket venilin
-1,5 su bardağı iri cekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı tızşeker
-2,5 su bardağı su
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı:Tencerenin içerisine şeker ve suyu koyup 10dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve ılımaya bırakın...
Derin bir kap içerisine yumurta ve şekeri koyup iyice çırpıp cebiz hariç kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırıp (kıvamı koyu olacak)  hazırlanan karışımı 30 dk bekletin....
Küçük kare boracamı (26cmlik) margarin ile yağlayıp hazırlanan karışımın yarisinı borcama döküp kaşık yardımı ile üzerini düzleştirip üzerine cevizi serpiştirip kalan tatlı hamurunu cevizlerin üzerine döküp kaşığın arka kısmı ile yavaş yavaş hamuru cevizler üste çıkmayacak şekilde yayın...
önceden ısıtılmış 150derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkartıp 1-2 dk bekletip üzerine ılıyan şerbeti dökün...
Şerbetini çeken tatlıyı buzdolabına koyup 1 gece bekletin...
Dinlenen tatlıyı dilimyeyip arzuya göre hertarafını hindistan cevizine bulayıp  kaymak yada dondurma ile servis yapın...
Afiyet Olsun....

1 Ekim 2010 Cuma

Yoğurtlu Patlıcan Salatası

Ne yaprağıniz kurusun ne gülünüz solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günki dualarınız kabul olsun CUMANIZ MÜBAREK OLSUN!!!

Herkese Merhabalar....
Bu hafta çok yoğun geçti kardeşimden farkı olmayan kaynımın nişanı var hafta sonu onun hazırlıklarıyla meşgul olduğum için blogumu ve sizleri ihmal ettim....
Merak edip arayan ,mesaj gönderen ve mail atan tüm arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum:)
Ama inşallah gün içinde sizlerin ziyaretine gelerek bu açığı kapatacağım:))
Ramazanda misafirlerim için yapmış olduğum çok pratik bir okadarda lezzetli olan salatamla sizleri başbaşa bırakıyorum....
Malzemeler:
-4 adet patlıcan
-2 su bardağı yoğurt
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-3 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin...
Sarımsakları ezin...
Derin bir kasenin içerisine yoğurdu,  ceviz ,sarımsak ve tuzu koyup karıştırın...
Soyulmuş patlıcanları çatal ile iyice ezip yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın ve buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapın...
Afiyet Olsun....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails