30 Ocak 2010 Cumartesi

Ekşili Sulu Köfte

Malzemeler:
-2 adet patates (minik küp şeklinde doğranmış)
-1 adet havuç(minik küp şeklinde doğranmış)
-1 çorba kaşığı un
-1 diş sarımsak (rendelenmiş)
-1 adet limon suyu
-1,5 -2 lt sıcak su
-sıvıyağ
-tuz
Köftesi İçin:
-300gr kıyma
-1 su bardağı köftelik bulgur
-tuz, karabiber,kimyon
Üzeri İçin:
-3 çorba kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:Tencereye sıvıyağı koyup unu pembeleşene kadar kavurup patates ve havuçları ekleyip suyunu ve tuzunu ilave edip patates- havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatın...
Köftesi için bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun elinizi ıslatıp misketten küçük parçalar kopartarak yuvarlayın...
Kaynayan sebzelere köfteleride ekleyip limon suyu ve sarımsağıda ilave edip 15dk kaynatıp ocaktan alın...
Tavaya tereyağını koyup eritip naneyi ekleyip hafif kavurun ve pulbiberide ekleyip ocaktan alıp çorbanın üzerine döküp karıştırıp sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun...

29 Ocak 2010 Cuma

Elmalı Muhallebi

Bu harika elmalı muhallebinin tarifini canım arkadaşım Şehnaz 'dan aldım:)
Malzemeler:
-5 adet elma (soyulmuş küp dopranmış)
-1 su bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi İçin:
-1lt süt
-2 çorba kaşığı pirinç unu
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:Hazırlanan elmaları şeker ile beraber tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirip tarçını ilave edip ocaktan alın ve servis yapacağınız kuplara pay edin...
Muhallebisi için şanti ve soğuk süt hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın...
Şanti ve sütü çırpıp soğuyan muhallebiye ekleyerek mikserle 10dk çırpıp elmaların üzerine pay edip dolapta 1saat beklettikten sonra servis yapın...
Afiyet Olsun...

28 Ocak 2010 Perşembe

Baharatlı Kurabiye

Tarifimi 52. P.D.Ç.S. etkiliği için Gül arkadaşıma gönderiyorum...Malzemeler:
-1 adet yumurta (sarısı üzerine)
-250gr margarin (eritilmiş)
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: Susam
Hazırlanışı: Derin bir kabın içerisine unu koyup malzemeleri sırayla ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın...
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak ay şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun...

27 Ocak 2010 Çarşamba

Portakallı Islak Kek

Tarifimi 52. P.D.Ç.S. etkiliği için Gül arkadaşıma gönderiyorum... Tarifi sevgili Gülay 'ın blogundan aldım şiddetle tavsiye edilirr....:)
Malzemeler:

-3 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-175gr margarin (eritilmiş)
-1 adet havuç (rendelenmiş)
-1 adet portakal kabuğu rensedi
-3 su bardağı un (sinangil sade un)
-1 paket kabartma tozu (unun içerisinde kabartma tozu olduğu için ben kullanmadım)
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: 2 su bardağı portakal suyu
Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıp kalan malzemeyi sırayla ekleyip iyice karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün...
Önceden ısıtılmış 150derecelik fırında keki pişirip soğumadan kalıbından çıkartıp portakal suyunu kekin üzerine döküp soğuyunca dilimleyerek servis yapın...
Afiyet Olsun...

26 Ocak 2010 Salı

Baharatlı Tavuk Kanadı

Malzemeler:
-1 paket tavuk kanad
-1/2 çay bardağı süt
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-3 diş sarımsak (ezilmiş)
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay kaşığı pulbiber
-tuz,kimyon
-fırın poşeti
Hazırlanışı:Tavukları yıkayıp suyunu iyice süzdürün...
Bir kasede bütün malzemeyi karıştırıp tavuklara ekleyerek iyice karıştırıp 2saat buzdolabında bekletin...
Hazırlanan tavukları fırın poşetine koyarap ağzını kapatıp poşetin kenarından bıçak ile minik bir delik açıp 180derecelik fırında yaklaşık 45dk pişirip yanında pilav ile servis yapın...
Afiyet Olsun...

25 Ocak 2010 Pazartesi

Hediyelerim ve Muzlu Muhallebi

Güzel ve karlı bir günden herkese merhabalar...
Şeker tadında bir hafta geçirmeniz dileğiyle:)Cumartesi günü gelen kargoyla beraber hem çok şaşırdım hemde çok mutlu oldum...
Kargonun üzerinde şirket adı vardı biraz şaşkın birazda merakla paketi açtığımda Hello Kitty 'nin annesine yazıyordu:))
Hemencecik güller açıverdi yüzümde:))Paket değerli arkadaşım Sevil 'imden di....
Kedisini tanıdığım için çok mutluyum gerçekten çok değerli biri yazdığı yorumları bile ağzım kulaklarımda okurken paketin içerisinden çıkan mektup beni çok duygulandırdı ve bir kez daha anladımki gerçekten harika bir karaktere sahip...
Hediyelerime gelince harika bir atkı, çok şık bir şal ve paha biçilemez bir mektup...
Canım arkadaşım çok teşekkür ediyorum..
Bu arada kendisi benim dünürüm oluyor:) Sevil 'in dünyalar tatlısı şeker bir kızı var LULU:)) ve bu cici kız benim hello kitty me aşık olmuş sevil benden istedi bende kararı gençlere bıraktım onlar istedikten sonra bizede mutluluk dilemek düşer:)))


Ve Sevil 'in sayfasında gezinirken muzlu muhallebi gözüme çarptı evdede yenmeyi bekleyen muzlar olunca da onlarıda değerlendirmek istedim...
Gerçekten hazırdan hiç bir farkı yok !!!
Tarifi aynen aktarıyorum..
Malzemeler:
-1lt süt
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı tozşeker
-1 adet yumurta sarısı
-100gr margarin
-1 paket vanilin
-2 adet muz
Hazırlanışı:Muz ,margarin ve vanilin hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin...
Muzu bir kasede ezip kaynayan muhallebiye margarinle beraber ilave edip iyice karıştırıp ocaktan alıp vanilini ekleyip mikserle 10dk çırpıp servis edeceğiniz kuplara pay edin ve ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuyunca servis yapın...
Afiyet Olsun...

24 Ocak 2010 Pazar

Patates Kroket

Malzemeler:
-5 adet orta boy patates (haşlanmış)
-1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
-1 adet yumurta
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 çay kalığı kabartma tozu
-tuz,karabiber
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-1 kase un
-1 kase galeta unu
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri rendeleyip kalan malzemelerin hepsini ekleyip iyice karıştırıp çok fazla ele yapışmayan bir kıvam elde edin...
Hazırlanan patates hamurundan elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verip önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıp fazla yağını kağıt havluya süzdürüp sıcak olarak servis yapın...
(Yağın fazla kızgın olmaması gerekiyor sıçrayabilir)
Afiyet Olsun...

23 Ocak 2010 Cumartesi

Sultan Lokumu

Tarifimi 52. P.D.Ç.S. etkiliği için Gül arkadaşıma gönderiyorum...

Arkadaşlarım için hazırladığım menümden bir tarif daha:))
Malzemeler:
-1lt süt
-2 su bardağı un (tepeleme)
-2 su bardağı tozşeker
-250gr margarin
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: Hindistancevizi
Hazırlanışı:Tencereye margarini koyup eritin ve unu ekleyip çok hafif unun kokusu çıkana kadar kavurup yavaş yavaş sütünü ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin...
Muhallebi kıvamına gelince şekeri ve vanilinleri ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alıp mikserle 5dk çırpıp soğumaya bırakın...
Soğuduktan sonra elinizi hafif ıslatarak ceviz büyüklğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın...
Dolapta 1saat beklettikten sonra servise hazır:)
(ben geceden yaptım ertesi gün şekil verdim)
Afiyet Olsun...

22 Ocak 2010 Cuma

Sucuklu Pizza ve Mimm

Malzemeler:
-3 su bardağı un
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-tuz
-ılık su
Sos İçin:
-1 adet kurusoğan
-1 adet domates
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz, kekik
Üzeri İçin:
-1 kase ince dilimlenmiş sucuk
-2 adet yeşil biber (küp doğranmış)
-2 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı:Hamur için derin bir kabın içerisine unu koyup ortasını açın ve kalan malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 20dk dinlendirin...
Sos için kurusoğanı ince ince ay şeklinde doğrayıp zetyinyağıyla beraber tavada pembeleşene kadar kavurup domateside rendeleyip soğana ekleyin ve 5dk pişirip tuz ve kekiği ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakın...
Dinlenen hamuru hafif unu zeminde elinizle bastıra ,bastıra büyütüp pizza ebatına getirin...
Hamurun üzerine hazırlanan sosu sürüp rendelenmiş kaşardan 2çorba kaşığı ayırıp hamurun tabanını peynir ile kaplayıp üzerine sucukları yerleştirin ve biberleri serpip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında pişirip çıkmaya yakın ayırdığımız kaşarı üzerine serpip fırından alın ve sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun...

Sevgili Ayten ve Cemile arkadaşlarım beni mimlemiş:)
Bende buradan kendisine sevgilerimi göndererek hemen cevaplıyorum...


1-Blogunuzu ilk ne zaman actiniz?
19.02.2009
2-Blogunuzda islediginiz konular nelerdir?
Mutfak:) Pastalar,kurabiyeler, yemekler ....
3-Blogunuzla ilgili dusunceleriniz nelerdir?
Blogumu iyiki açmışım bana kazandırdığı çok değerler var...
4-Blogunuzda ilk yazdiginiz/konu nedir?
Küçük bir merhaba yazısı ve minik köstebek pastalar:)
5-Sizi izlemeye alan ilk kisi kimdir?
Mutfaktaki Deli (esra)
6-ilk yorum yazan kimdir?
Sefertası
7-En cok yorum alan yaziniz hangisidir?
Doğum günümde
8-Begenildigini dusundugunuz yaziniz?
Öyle şu diyebileceğim yok çünkü hepsini aynı özenle yazıp ekliyorum...
9-Tarafinizca duzenlenen etkinlik?
Yaman etkinlikler kapsamında (bisküvili pasta etkinliği)
10-Katildiginiz etkinlikler?
Mümkün olduğunca hepsine katılmaya çalışıyorum
11-Katildiginiz yarismalar?
Yok:))
12-100 ve katlari uyeniz varmi?
Evet şuanda 332
13-Toplam yazi adediniz?
326
14-Hergun ziyaret ettiginiz blog yada siteler nelerdir?
Genelde izlemeye aldığığım arkadaşlarımı takip etmeye çalışıyorum...

Bende Karabidim ve Keyfeseyran arkadaşlarmı mimliyorum:)
Kolay gelsin kızlar....

21 Ocak 2010 Perşembe

Karnıyarık

Yazdan yapıp derin dondurucuya koyduğum patlıcanları çoktan tüketmeye başladık bilindik bir tarif olsada paylaşmak istedim:)
Malzemeler:

- 5 adet parmak patlıcan (kızarmış)
-200gr kıyma
-1 adet kurusaoğan
-3 diş sarımsak
-tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı tozbiber
-sıvıyağ
Sos İçin:1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı su
Süslemek İçin:Domates,Biber
Hazırlanışı:Soğan ve sarımsağı minik ,minik doğrayın...
Tencereye sıvıyağı koyup soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurup kıymayı ekleyin ve iyice pişirip baharatlarını ilave edip 5dk daha pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın...
Hazırlanan kıymalı içi patlıcakların orta kısımlarına doldurup domates ve biber ile süsleyip borcama yerleştirin...
Salça ve suyu karıştırıp kaşık yardımı ile patlıcanların üzerlerine yavaş yavaş döküp 175derecelik fırında 30dk pişirip yanında pilav ile servis yapın..
Afiyet Olsun...

20 Ocak 2010 Çarşamba

Fındıklı Kurabiye

Tarifimi 52. P.D.Ç.S. etkiliği için Gül arkadaşıma gönderiyorum...

Kahvaltı masamızdaki lezzetlerden biri daha...
Malzemeler:
-2 adet yumurta
-250gr yumuşak margarin
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı toz fındık
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-aldığı kadar un
Hazırlanışı:Malzemelerin hepsini derin bir kabın içerisinde karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp 15dk dinlendirin...
Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopartarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170derecelik fırında pişirip soğuyunca servis yapın...
Afiyet Olsun...

19 Ocak 2010 Salı

Ev Usulu Salep ve Mim:)

Şu soğuk günlerde içizimizi ısıtacak sıcacık bir lezzet:)
Malzemeler:
-3 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı tozşeker
-1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
-1 çay kaşığı taçın
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: Tarçın
Hazırlanışı:Malzemelerin hepsini cezvede karıştıştırıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp fincanlarına pay edilin ve üzerine tarçın serperek servis yapın...
Afiyet Olsun...

Ve yeni bir mim:))

Canımcım beni mimlemiş...!

Kullandığım masa üstü resmimi sormuş???
Buyrun cevap:)))

Sevdiceğim (aşkım)



18 Ocak 2010 Pazartesi

Arpa Şehriye Pilavı

Herkese güzel şeker tadında bir hafta diliyorum :))

Favori pilavım oluyor kendileri:)

Malzemeler:
-1 paket arpa şehriye
-3 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet domates (rendelenmiş)
-2 tatlı kaşığı salça
-1 çay bardağı zeytinyağı
-tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı tozbiber
-sıcak su
Hazırlanışı:Biberleri küp küp doğrayıp pilav tavasına koyup zeytinyağı ve şehriyeyi ekleyip orta ateşte şehriyeler pembeleşene kadar kavurup domatesi ekleyip karıştırın...
Salça ve baharatlarıda ekleyip yeteri kadar sıcak su ekleyip tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip 20dk dinlendirip servis yapın...
Afiyet Olsun...

16 Ocak 2010 Cumartesi

Bisküvili Pasta

Tarifi 51. P.D.Ç.S. etkinliği için Japon Çekirdeği 'ne gönderiyorum...
Etkinliğim için hazırladığım bisküvili pastam...
Gelen maillerde ve yorumlarda tarifini merak eden arkadaşlar vardı bende yayınlayayım artık dedim:))
Malzemeler:
-1 paket sade petibör bisküvi
-1 paket kakaolu petibör bisküvi
-1 paket kakaolu puding
-3,5 su su bardağı süt
-baton kek kalıbı (dikdörtgen)
Üzeri İçin:
-2 paket bitter çikolata (80gr lık)
-1 kutu krema (200ml)
-1 çay bardağı file fıstık
Hazırlanışı:Pudingi süt ile pişirip ılımaya bırakın...
Ilıyan pudingi mikser ile 10dk çırpıp baton kek kalıbının içerisine streç film serip sırasıyla bir adet kakaolu bir adet sade bisküvileri pudinge bulayıp dik,dik olacak şekilde kek kalıbına yerleştirin...
Hazırlanan bisküvilerin üzerini streç film ile kapatıp 2saat buzdolabında bekletin...
Kremayı tavada ısıtıp çikolataları ekleyip kısık ateşte karıştırarak eritip ocaktan alıp hafif koyulana kadar ılıtın..
Buzdolabındaki büskivili kalıbı düz bir tabağa ters çevirip çikolatalı karışımı hertarafına sürüp üzerini fıstıkla süsleyip tekrar buzdolabında dinlendirin...
Verev ,verev keserek servis yapın...
Afiyet Olsun...

15 Ocak 2010 Cuma

Elmalı Rulo Kurabiye

Arkadaşlarım için hazırladığım masamda herkesin dikkatini çeken ve beğeni toplayan elmalı rulo kurabiyelerim:))
Bu lezzetli kurabiyeleri Tarifiyemek sitesinde görmüştün tarif sevgili Yelda hanıma ait....
Malzemeler:
-250gr yumuşak margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-4 çorba kaşığı tozşeker
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay kaşığı karbonat
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-6 adet elma
-1 çay bardağı tozşeker
-1 su bardağı ceviz
-1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:Elmaları soyup rendeleyip şeker ile beraber tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alıp tarçın ve cevizini ekleyip soğumaya bırakın...
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp 20dk dinlendirin...
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp ilk bezeyi merdane ile orta kalınlıkta açıp elmalı harcın yarısını hamurun herterafına eşit şekilde yayıp rulo sarın ve parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştirin...
Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın ve dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun...

13 Ocak 2010 Çarşamba

Çikolata Topları

Tarifimi canım arkadaşım Deniz 'imin düzenlediği Herkes Mutfağa Etkinliği için şekerime gönderiyorum:))) Malzemeler:
-5 adet kakaolu top kek (artan keklerde olur)
-1 kutu krema (200ml)
-3 paket bitter çikolata (80gramlık)
-1 çay bardağı fındık
-2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için: Fındık,fıstık, süsleme şekerleri
Hazırlanışı:Küçük bir tencereye krema ve çikolatayı koyup kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın...
Çikolatalı karışımın içerisine kekleri ufalayın, fındık ve hindistan cevizinide ekleyerek karıştırın ve buzdolabında 1 saat bekletip kaşık yardımı ile küçük parçalar alarak elinizle yuvarlayarak süsleme şekerlerine bulayıp buzdolanında dinlendirdikten sonra servis yapın...
Afiyet Olsun...

12 Ocak 2010 Salı

Davet Masam

Arkadaşlarım için hazırladığım masamı sizlerle paylaşmak istedim...
Menümde nelermi vardı???

Meyveli Tartolet
Sultan Lokumu
Elmalı Rulo
Salyangoz Börek
Zeytinyağlı Yaprak Dolması
Bol kahkaha ,muhabbett vee tavşan kanı ÇAYYY :)
Buradan masamı şenlendiren cici bayanlara sevgilerimi gönderiyorum:))
Linki olmayanların tarifleri en kısa zamanda gelecek:)
Sevgiyle kalın....

11 Ocak 2010 Pazartesi

Fırında Çupra

Herkese mutlu şeker tadında bir hafta diliyorum:)) Balık bizim evin vazgeçilmez lezzetlerindendir:)
Aslında yağda kızartılmış balığı daha çok seviyoruz ama hem kalori açısından hemde eve yayılan kokudan dolayı çoğunlukla bu şekilde yapıyorum...

Yağda kızartılmış kadar lezzetli ama çok hafif oluyor:)

İstenilen miktarda temizletilmiş ÇUPRA alıp iyice yıkayıp suyunu süzdürüp tuzluyoruz...
Fırın tepsisine yerleştirip yumurta fırçasıyla heryerine yağ sürüp önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirip yanında bol salata ve turşu ile afiyetle yiyoruz:)))
Masamdan bir görüntü :))

10 Ocak 2010 Pazar

Herkese Ödülll

Sevgili Gelincik arkadaşımın gönül dostları arasında yer almak beni çok onure etti...
Kendisine buradan sevgilerimi gönderiyorum ve o güzel yüreğine teşekkür ediyorum...

Ve sayfasından bu güzel ödülü alıp seve seve sayfamda yayınlayarak hepinizle paylaşmak istedim...

Ve arkadaşımda dediği gibi;

Kanatlarında sevgiyi saygıyı taşıyan melekleriniz hayatınızda hep var olsun, bu sımsıcak gün ışığı içinizi hep ısıtsın...

9 Ocak 2010 Cumartesi

Köfteli Pide

Sevgili Taze Nane 'nin blogunda görmüştüm...
Herkesin seveceği harika bir lezzet mutlaka deneyin:)

Malzemeler:
-1 adet pide
-500gr kıyma
-4 dilim ekmek içi (ben 4 çorba kaşığı galeta unu kullandım)
-1 adet kurusoğan
-tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı tozbiber,kimyon,kekik
Üzeri İçin:Salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt
Süslemek İçin: Yeşil biber ,domates
Kızartmak İçin:Sıvıyağ
Hazırlanışı:Pideyi ufak ufak küp şeklinde doğrayıp tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyup pideleri hafifçe kavurun..
Derin bir kabın içerisine kıymayı koyup soğanı rendeleyip ekmek içini ufalayın ve baharatlarını ilave edip karıştırıp yoğurun ve küçük parçalar kopartarak şekil verin sıvıyağda kızartın...
Servis tabağına pideleri yerleştirip üzerine köfteleri koyun ve salçalı sos gezdirip biber ve domatesle süsleyip sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın...
((Servis yaparken köftelerin üzerine kızdırılmış tereyağı dökerseniz daha lezzetli oluyor))
Afiyet Olsun...

8 Ocak 2010 Cuma

Tahin Helvalı Kurabiye

Ey ALLAHIM..
Bize kendi sevgini ,seni sevenlerin sevgisini ve bizi sana yaklaştıracak olanların sevgisini nasip eyle Cumamız Mübarek Olsun...

Hayırlı Cumalar... Bu harika kurabiyeleri canın Sultanım 'ın blogunda gördüğüm an evet kesinlikle yapmalıyım dedim ve yaptım:)))
Ağızda dağılan nefis bir lezzet...
Malzemeler:
-250gr tahin helvası
-250gr yumuşak margarin
-1 çay bardağı süt
-1 su bardağı tozşeker
-2 paket kabartma tozu
-2 paket kabartma tozu
-6-7 su bardağı un
Hazırlanışı:Margarin ,süt,helva ve şeker pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun...
Kabartma tozu ve vanilinleride ekleyip unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurup hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıkla yerleştirip 175derecelik fırında pişirin ve ılıyınca servis yapın....
(Tarifin orjinalinde kurabiyelere şekil verildikten sonra suyla ıslatılıp susama batırılıyor)
Ben şekil verdikten sonra bıçağın ucuyla kurabiyenin üzerine çarpı işareti yaptım...
Afiyet Olsun...

7 Ocak 2010 Perşembe

Sunshine (Güneş Işığı) Ödülü

Bugün yine yine yine çok mutlu oldum...
Herzaman diyorum ödül bahane hatırlanmak şahane:))

Bu güzel ödülü sevgili Serpil, Gülcan ,Gelincik , Aleyna ,Ekin , Elvan , Şengül , Gül , Zuzu ve Esra arkadaşlarım bana layık görmüşler kendilerine burdan çok teşekkür ediyorum...


Ödülün kurallarına gelince...

Ödülü alan kişi 12 kişiye dağıtacakmış..
Ödülü verdiği kişilerin isimlerini belirtip bloglarına giderek haber verecekmiş...

Benim seçtiğim 12 kişi:))


Neşeli Günler
Laboratuarım Mutfak
Anlayamazsın
Annemin Kızıyım
Cansu Dere
Cahidenin Elleri
Mutfaktan Sesler
Küçük Sofra

Tasarımda Bugün
Kelebekana
Nuralp
Kek Cafe

Herkesin Blogu Çiçeklensin:))

Patatesli Kıymalı Tandır Böreği

Tarifi 51.P.D.Ç.S. etkinliği için sevgili Japon Cekirdegi 'ne gönderiyiorum...Malzemeler:
-3,5 4 su bardağı un
-1 su bardağı ılık süt
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-tuz
-aldığı kadar ılık su
Arası İçin: 250gr tereyağı ,2 çorba kaşığı tahin
İç Malzemesi:
-4 adet patates (haşlanmış)
-150gr yağsız kıyma
-1 adet kurusoğan
-3 çorba kaşığı sıvıyağ
-tuz, pulbiber
Üzeri İçin:1 adet yumurta, 1çorba kaşığı sıvıyağ,1 çay kaşığı pekmez
Hazırlanışı:Kıymayı teflon tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirip sıvıyağını ve ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurup baharatını ilave edip ocaktan alın..
Patatesleri rendeleyip kıymaya ekleyip karıştırın.

Unu derin bir kabın içerisine koyup süt, sıvıyağı ,tuz, maya, ve ılık suyu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın...
Hamurun üzerini örtüp 15 dk dinlendirin...
Tereyağını eritip tahinle karıştırıp ılımaya bırakın..
Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın ve ilk parçayı unlu zeminde oklava ile yufka büyüklüğünde açıp tahinli yağdan sürüp biraz donmasını bekleyin...
Açılan ve tahinli yağ sürülen hamuru ortadan ikiye kesip rulo sarın bu iki ruloyu birleştirip salgangoz gibi içe doğru kıvırarak sarıp buzdolabında 20dk bekletin...
Diğer bezeyide aynı şekilde açıp ,yağlayıp kesin ve aynı şekilde sarıp onuda diğer hamurun yanına koyarak bekletin...
İlk koyduğumuz hamuru hafif unlu zeminde fırın tepsisi büyüklüğünde açarak tepsiye yerleştirip patatesli harcı üzerine eşit şekilde yayın...
Diğer bezeyide aynı büyüklükte açarak onuda tepsiye yerleştirin üzeri için bütün malzemeleri karıştırıp fırça ile hertarafına sürüp önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip ocaktan alın ve üzerine nemli bir havlu yada bez örterek 20dk bekletip dilimleyip sıcak olarak servis yapın..
Afiyet Olsun...

6 Ocak 2010 Çarşamba

Etli Nohut Yemeği

Tarifi 51.P.D.Ç.S. etkinliği için sevgili Japon Cekirdegi 'ne gönderiyiorum... Malzemeler:
-2 su bardağı nohut
-1 adet kurusoğan
-1 adet kırmızı biber
-1 adet domates
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-2oo gr kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti
-zeytinyağı
-tuz, pulbiber,kırmızı toz biber
-yeteri kadar su
Hazırlanışı:Nohutları yıkayıp sıcak su dolu bir kabın içerisinde 4 saat bekletin...
Düdüklü Tencerenin içerisine zeytinyağını koyun..
Kurusoğanı yemeklik doğrayın, biberi ince ince kıyıp düdüklünün içerisine koyup yağda kavurun....
Domatesi rendeleyip kavrulan soğanlara ekleyip salçalarını ve baharatlarını ekleyip etini ilave edip kavurun...
Islanmış nohutlarıda kavrulan malzemelere ekleyip 5dk daha kavurup yeteri kadar suyunu ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca düdüklünün altını kısıp yaklaşık 40dk pişirip düdüklüyü ocaktan alıp soğumaya bırakın ve kapağını açıp pişip pişmediğini kontrol edin....
Pişmiş ise yaklaşık 10dk daha ağzı açık bir şekilde orta ateşte kaynatıp servis yapabilirsiniz....
Afiyet Olsun...

5 Ocak 2010 Salı

Dostluk Bildirimi

Sevgili Şehnaz , Gelincik , Seda , Meloş ,Yeşim , Ayşe , Sarıgül , Gülcan , Nihan ,Pınar , Gamze , Özlem ve Asuman ve Keyfeseyran kadaşlarım bildirimleriyle beni onure ettiler..
Her ikiside en sevdikleri arasında bana da yer vermişler canlarım çok teşekkür ediyorum...

KURALLAR:
- Dostluğumuzu ilan etmek için bir yazı yaz ve on arkadaş seç.
((Onların bloglarını ziyaret et ve bilgi ver))
- Her bir kişi on kişi seçmelidir.
- Ödül yok, mühür yok. Sadece sevgimizin samimi bildirimi var.


Bir çiçek olmaktır dostluk , gökkuşağı renginde kaybolmalı insan derinliğinde.
Bir bulut olmaktır dostluk, karanlıkları yırtarcasına beyaz, uçmalı sonsuzluğa kış yaz.
Bir kahkahadır dostluk, acılara git dercesine, geleceğin gizemini yok edercesine...
Ve bir kalp olmaktır dostluk; dostu için her şeyi göze alan hayat ırmağında sabırla akan.

Sanalda olsa PC arkasındanda olsa anlamak ,hissetmek ve paylaşmaktır çıkarsızca...

İnternet ortamında kurulan dostluklara ’sanal’ deyip geçerler nedense...
Ben hep aksini savundum.
Dostluk dostluktur, sanalı olmaz... Önemli olan paylaşmayı bilmeli insan...
Bunun bir kez daha ıspatlanması beni çok mutlu etti:))

Sevgili Şehnaz 'ında dedidiği gibi BURASI BİR OKYANUS İÇİNDE NE ARARSAN VAR......
AMA BİRBİRİMİZE YAZDIĞIMIZ KÜÇÜK YADA BÜYÜK MESAJLAR SANKİ YILLARDIR ARKADAŞMIŞIZ GİBİ SICAK VE SAMİMİ.....

Bir çoğunuzunda bildiği gibi blogumu bana Can Dostum hediye etti ilk yazmaya başladığımda bukadar güzel gönül bağları kurup bu denli sıcak ve samimi paylaşımlar yaşayacağımı tahmin bile edemezdim...
Burada olmaktan ve sizleri tanımaktan çok mutluyum...

Bildirim gereği 10 arkadaşımızı seçmek zorundaymışım ama bu çok zor benim için herkes çok değerli ve özel...
Bazılarınızla MSN de yazışıyorum bazılanızla telefonda konuşup, mesajlaşıyorum...
Yorumlarınızı okurken çok mutlu oluyorum:))

Ben kuralları ihlal ederek herkesi seviyorum bana yorum yazan yazmayan herkesi:)))

Havuçlu Toplar

Tarifi 51.P.D.Ç.S. etkinliği için sevgili Japon Cekirdegi 'ne gönderiyiorum...Malzemeler:
-3 adet orta boy havuç
-1 paket petibör bisküvi
-1 su bardağı su
-1 su bardağından biraz eksik toz şeker
-1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri İçin: Hindistan cevizi
Hazırlanışı:Havuçları rendenin iri kısmıyla rendeleyip su ve şeker ile beraber tencereye koyup kısık ateşte çok az suyu kalana kadar pişirip ılımaya bırakın...
Ufalanmış bisküvileri havuçlara ekleyip iyice yoğurup 10dk dinlendirdikten sonra ceviz içini ekleyip tekrar yoğurup hazırlanan harçtan küçük parçalar kopartarak yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp buzdolabında soğuyutup servis yapın...
Afiyet Olsun...

4 Ocak 2010 Pazartesi

Karışık Meyve Kompostosu

Tarifi 51.P.D.Ç.S. etkinliği için sevgili Japon Cekirdegi 'ne gönderiyiorum... Herkese güzel şeker tadında bir hafta diliyorum...
Tarifi sevgili Taze Nane 'nin blogunda gördümüştüm ve sık sık yapıyorum:))
İnsanın içini ferahlatan harika bir lezzet...
Malzemeler:
-2 adet elma
-2 adet ayve
-2 adet armut
-3 adet kivi (ben ekledim)
-1 kase kiraz şekerlemesi (ben ekledim)
-3lt su
-2 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:Elma ,ayva ve armutun kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyip fazla küçük olmayacak şekilde dilimleyip doğrayın...
Tencereye meyveleri koyup suyunu ilave edin ve kaynayınca şekerini elleyip meyveler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin...
Kivilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye kesip fazla ince olmayacak şekilde dilimleyip kaynayan kompostota ilave edip kompostoyu ocaktan alın ve kiraz şekerlemelerini ekleyip ılımaya brakın ...
Ilıyınca buzdolabında soğutarak servis yapın...
Afiyet Olsun...

2 Ocak 2010 Cumartesi

Fırında Çeşnili Patates

Dünki kahvaltı masamızı lezzetiyle şölene çeviren çok hafif ve harika bir lezzet...

Malzemeler:
-5 adet orta boy patates
-2 çorba kaşığı süt
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
-tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kırmızı toz biber,kimyon
-fırın poşeti
Hazırlanışı:Patatesleri elma dilimi şeklinde kesip bütün malzemeyle beraber harmanlayıp karıştırın ve fırın poşetine koyup ağzını bağlayıp poşete bıçak ile minicik bir delik açın...
175dereceye ayarladığınız fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin...
Afiyet Olsun...

1 Ocak 2010 Cuma

Yılın İlk Kahvaltısı:))

2009'u ardımızda bıraktık ve yepyeni bir yıla girdik:))
Umarım 2010 herkes için hayırlı bir yıl olur...
Malum bugün resmi tatil ve eşim işe gitmedi:)
Uzun zamandır başbaşa kahvaltı keyfi yapamıyorduk fırsat bu fırsat dedim ve eşim ile kendime güzel bir masa hazırladım:)))

Masamda nelermi vardı??
Kahvaltılıklar:
Reçel: incir, böğürtlen, ayva
Zeytin: siyah ve kırma yeşil zeytin
Peynir: kaşar, beyaz, tulum
Tereyağı, Kaymak ,Bal,Yumurta (haşlanmış)
Penirli Krep
Çeşnili Patates
Fındıklı Kurabiye
Taze sıkılmış portakal suyu ve tavşan kanı çay:))
En kısa zamanda tariflerini ekleyeceğim:))


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails