31 Ekim 2009 Cumartesi

Hediyelerim ve Bayatlamayan Poğaça


Hepinize güzel ve mutlu hafta sonları diliyorum.....

Sabah zilin sesiyle uyandım karşımda kargocu arkadaşı görünce şaşırdım uyku sersemliği ile paketi elime alıp baktığımda gönderen kişinin ismi beni daha çok şaşırttı:))
Canım arkadaşım Esra dan geliyordu:)))
Paketi açtığımda gördüklerim beni daha da çok şaşırttı....
Birbirinden güzel hediyeler!!! Ve bir mektup!!!
Uzun zamandır ilk defa bir kişiden mektup alıyordum okumaya başladığımda tarifi mümkün olayan bir mutluluk ve duygusallık çöktü hem ağlıyor hem gülüyordum o kadar güzel içten samimi şeyler yazmışki canım Esra 'cığım bilmiyorum kaç kere okudum ardarda....
Ve hediyelerime baktığımda çok mahçup oldum ...
Rolonn, deodorant, çok tatlı pembe terlik,çorap, çok güzel bir havlu, çok cici poşetlik:))
Ve henüz dünyaya gelmemiş yeğenim için harika iç çamaşırı, zıbın ve çok sevimli takım:)))
Canım arkadaşım herşey için çok teşekkür ediyorum....
Senin gibi güzel yürekli bir insanla tanışmak en güzel armağan.....

Ve hemen Esra 'cığımın sitesini açıp şöyle bir göz gezdirdim gözüme bayatlamayan poğaça takıldı hiç vakit kaybetmeden poğaçaları yaptım:))
Gerçekten harika bir lezzeti var herkese tavsiye edilir:))
Hemen tarife geçiyorum...

Malzemeler:
-1 şişe soda
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı tozşeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı,susam yada çörekotu
İçi İçin: Peynir ,maydonoz
Hazırlanışı:Derin bir kabın için bir miktar unu koyup bütün malzemeyi ekleyip karıştırın ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp iyice yoğurun...
Hazırlanan hamuru yaklaşık 40dk dinlendirin...
Peyniri çatal ile ezip maydonozu ince ince kıyıp peynire karıştırın...
Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopartıp avucumuzun ortasında inceltip penirli harçtan bir miktar koyup poğaça şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörekotu serpip tepside 20dk bekletip önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun:)

30 Ekim 2009 Cuma

Pizza Ekmek:))

Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun.
Hayırlı cumalar dilerim...
Malzemeler:
-6 adet hamburger ekmeği
-1 adet domates
-2 adet yeşil biber
-1 adet yumurta
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-kiprit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
-isteğe bağlı salam,sosis,sucuk (ben sucuk kullandım)
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı pulbiber
-1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı:Ekmekleri ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serilmniş fırın tepsisine yerleştirin...
Domatesin kabuğunu soyup minik minik doğrayın...
Biberlerine ince ince kıyın...
Salam sosis yada sucuğuda minik minik doğrayıp bütün malzemeleri derin bir kasede karıştırın...
Kesilen ekmeklerin üzerlerine hazırlanan karşımını koyup önceden ısıtılmış 180derecelik fırında yaklaşık 15dk pişirip sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun...

29 Ekim 2009 Perşembe

Üzüm Kompostosu (konserve)

Evimizin vazgeçilmezlerinden biride üzüm kompostosu yada konserve üzüm:)))
Bolca yapıp evde mutlaka bulunduruyorum...

Malzemeler:
-siyah üzüm
-şeker
-su
-1lt lik kavanoz
Hazırlanışı:Üzümleri temizleyip yıkayın ve kavanozun yarıdan fazlasını üzümle doldurup 7 çorba kaşığı şeker ekleyip ağzına kadar su doldurup kavanozun kapağını sıkıca kapatın......



Büyük bir tencereye su koyup kaynatın ve hazırlanan kavanozu ters şekilde kaynayan tencereye koyup 20dk kaynatıp kavanozu tenceren alıp ağzını sıktırıp ters şekilde soğumaya bırakın
Soğuyan kavanozu serin bir yerde muhafaza edin...
Servis öncesi buzdolabında soğutup soğuk olarak servis yapın...
Afiyet Olsun...

27 Ekim 2009 Salı

Sable Bisküvi


Malzemeler:
-250gr yumuşak margarin
-1 subardağı pudra şekeri
-1 yemek kaşığı yoğurt
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı tarçın
-alabildiği kadar un
Süslemek İçin: reçel ve hindistan cevizi
Hazırlanışı: Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp normalden biraz daha sert bir hamuryapın...
Hamuru düz zemin üzerinde merdane ile 1/2 cm kalınlığında açıp su bardağı ile yuvarlaklar kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 30 dk buzdolabında bekletin...
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 25dk pişirip (üzerinin kızarmamasına dikkat edin) soğumaya bırakın...
Soğuyan bisküvilerin alt kısmına reçel sürüp başka bir bisküviyi üzerine kapatıp bizküvilerin yan kısımlarınada reçel sürüp hindistancevizine bulayıp servis yapabilirisniz yanındada tavşan kanı çay:)))
Afiyet Olsun...

26 Ekim 2009 Pazartesi

Cennet Tabağı

Tarifimi YE# 50 -ÖNCE GÖZE SONRA DAMAĞA etkinliği için Chaplincafe arkadaşıma gönderiyorum.... Herkese mutlu huzurlu ve güzel bir hafta geçirmeleirni diliyorum...
Evimizin vazgeçilmezi haline gelen hem göze hem mideye hitap eden bol vitaminli cennet tabağı...
Malzemeler:
-cennet meyvesi (yaş hurma)
-muz
-kivi
-mandalina
-çilek (kullanmadım)
-nar
-üzüm
-vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:Cennet meyvesinin kabuklarını soyup servis tabağına koyun..
Kabuğu soyulmuş ve temizlenmiş meyveleri sırasıyla tabağa yerleştirip vanilyalı dondurma ile servis yapın....
Meyveli ve çikolatalı soslarla da denedim hepsi ayrı bir lezzetli oluyor...
Meyve miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz...
Afiyet Olsun...

25 Ekim 2009 Pazar

Jalapenolu Pizza (acılı)

Malzemeler:
Hamur İçin:
-5 su bardağı un
-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-1,5 su bardağı ılık su
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı şeker
Üst Malzemesi:
-1 adet domates (rendelenmiş)
-1 adet kuru soğan (halka doğranmış)
-yeteri kadar sucuk (ince doğranmış)
-yeteri kadar jalapeno biberi (turşu)
-yeteri kadar kaşar peyniri (rendelenmiş)
-2 çorba kaşığı zeytin yağı
-kekik
Hazırlanışı:Hamur için bütün malyemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yapıp üzerini kapatın ve yaklaşık 30dk dinlendirin...
Dinlenen hamuru hafif unlu zeminde elinizle yayarak inceltin ve tepsiye alın...
(ben pizza tavasında pişirdim)
Domatesi tavaya koyup sıvıyağını ekleyip hafif kavurup kekik ekleyip soğumaya bırakın...
Hamurun üzerine domatesli karışımı sürüp peyniri her tarafına yayın...
Üzerine soğan halkalarını dilimlenmiş sucuğu ve biberi yerleştirin...
Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında hamurun altı kızarana kadar pişirin...
Fırında yaparken: Peynirden 1 avuç kenara ayırıp pizza pişince kenara ayırdığınız peyniri pizzanın üzerine serpiştirip 5dk fırında bekletip alın daha güzel oluyor...
Afiyet Olsun...

24 Ekim 2009 Cumartesi

Hediyelerim ve Kar Lokumu

Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum...
Geçtiğimiz hafta canım Derya ablacığım bana bu güzel hediyeleri göndermiş... Paketi ilk açtığımda o güzel notunu okudum ve gerçekten tarifi mümkün olmayana bir duygu seline kapıldım...
Harika fincanlar, çok güzel bir havlu ve çok şık küpeler!!!
Canım ablacığım sonsuz teşekkür ediyorum...
Ve bende hemen kolları sıvayıp Derya ablamın sitesinde daha önce gördüğüm bu harika kar lokumunu yaptım ...
Gerçekten nefis bir lezzet şiddetle tavsiye ediyorum ve hemen tarife geçiyorum...

Malzemeler:
-125gr margarin
-1lt süt
-9 çorba kaşığı un
-9 çorba kaşığı şeker
-2 paket vanilin
-2 adet damla sakızı
Üzeri İçin: hindistancevizi ,çekilmiş fıstık
Hazırlanışı:Margarini tencereye koyup eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurup yavaş,yavaş sütü ekleyerek karıştırın....
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ekleyip 5dk daha pişirip ocaktan alın...
Ocaktan aldığınız muhallebiyi yaklaşık 10dk mikserle çırpın...
Uzun dar bardak kullandım ben... Bardakları su ile çalkalayıp hazırlanan muhallebiyi bardaklara doldurup ilk sıcağı çıkınca buzdolabında bir gece beklettikten sonra muhallebili bardakların üzerlerine su ekleyip hemen boşaltıp tatlıları bardaktan çıkartıp ıslatılmış bıçak ile istenilen genişlikte dilimleyerek her tarafını hindistancevizine bulayıp fıstıkla süsleyip servis yapın...
Muhallebileri bardaktan kolay ve sorunsuz çıkartmak için hemen suyun altına tutup çekin ve bardaktan çıkartın...
Bardaktan kütle halinde çıkan tatlıyı istenilen genişlikte ıslatışmış bıcak ie dilimlere kesip hindistan cevizine bulayın...
Suya tutulmasındaki amaç tatlıların bardaktan daha kolay ve sorunsuz çıkması için ve hindistan cevizine rahat bulanması için...
Cıvık yada sulu olmuyor gerçekten bende yapmadan önce tereddütte kaldım ama çok basit ve lezzetli...
Afiyet Olsun...

22 Ekim 2009 Perşembe

Spiral Kurabiye

Tarifimi 46. P.D.Ç.S.E. için Nur arkadaşıma gönderiyorum... Malzemeler:
-2 adet yumurta akı
-1 su bardağı toz şeker
-250gr yumuşak margarin
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2 yemek kaşığı kakao
-alabildiği kadar un
Hazırlanışı: Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın...
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp hamurun yarısına kakao ekleyip tekrar yoğurun..
Beyaz hamuru 1/2 cm kalınlığında merdane ile açıp bekletin...
Kaaolu hamuruda aynı şekilde açın ve beyaz hamurun üzerine eşit olacak şekilde yerleştirip rulo sarıp 1saat buzdolabında bekletin...
Dinlenen hamurdan 1 parmak kalınlığında kesipyağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişirin......
Afiyet Olsun....

21 Ekim 2009 Çarşamba

Meyveli Muffin ve Mimmm:)

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-2 kahve fincanı sıvıyağ
-3 kahve fincanı şeker
-2 kahve fincanı süt
-5 kahve fincanı un
-1 adet limon kabuğu rendesi
-5 çorba kaşığı meyve şekerlemesi
-1 paket kabartma tozu
-2 pakaet vanilin
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın...
Hazırlanan karışımı muffin kalıplarına pay edip önceden ısıtılmış 150derecelik fırında pişirin...
Soğuyunca dondurma ve meyve sosu ile servis yapabilirisniz...
Afiyet Olsun...
Sevgili Lale ,Derya, Eda ve Elif arkadaşlarım beni mimlemişler bende hemen cevaplıyorum...
1-En sevdiğiniz 3 çiçek ismi?
Hanımeli,Zambak,Papatya
2-Gerçekleşmesini istediğim 3 hayalim?
Ben bütün hayallerimin gerçeklerşmesini istiyorum:))
3-En sevdiğim ve en sevmediğim 3 huyunum?
Olaylar karşısında soğuk kanlı olamıyorum
Çok çabuk güveniyorum insanlara
Bunlar dışında kendimi seviyorum:))
4-Gıcık olduğum 3 hareket?
Yalan,çıkarcılık,iki yüzlülük
5-Bu benim bu güne kadar olan en kara günümdü, dünya başıma yıkıldı ve bir daha ayağa kalkamam diye düşündügüm olay?
evet böyle bir olay anım var ama bahsetmek istemiyorum geçti gitti...
Allahım birdaha yaşatmasın...
Arkadaşlarıma burdan çok teşekkür ediyorum:)

20 Ekim 2009 Salı

Çıtır Çıtır Simit :))

Tarifimi 46. P.D.Ç.S.E. için Nur arkadaşıma gönderiyorum...Hazır satılanlardan hiç bir farkı olmayan bu nefis çıtır çıtır simitlerin tarifini sevgili Meral 'in sayfasında görüp denedim...
Malzemeler:

-1 su bardağı su
-1 su bardağı süt
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı mahlep
-1 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-2 su bardağı sıcak su
-3 çorba kaşığı pekmez
-1 kase susam
Hazırlanışı:Hamur için bütün malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırıp yumuşak ele yapışmayan hamur yapın ve mayalanması için üzerini kapatıp ortalama 30dk dinlendirin..
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp simit şekli verin...
Ayrı bir kasenin içinde su ve pekmezi karıştırın...
Hazırlanan simitleri önce pekmezli suya daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis yapın...
Afiyet Olsun...

19 Ekim 2009 Pazartesi

Hindistancevizli Kurabiye

Merhabalar...
Perşembe günü doğum günüm için güzel temennilerde bulunan ve beni yorumlarıyla mailleriyle yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarıma teşekkür ediyorum...
Özelliklede sevgili blog arkadaşım Aysultan 'ın blogunda benim için çok güzel bir jest yapması gerçekten beni çok duygulandırdı kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum ...
Ve doğum günümde aldığım en güzel hediyem ise hala olmam haberiydi:)))
Evet 3.kez hala oluyorum rabbim tüm isteyen herkesin gönlüne göre versin bundan daha güzel ne olabiliriki:))
Bu kadar güzelliğin ardından birde güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmamda ayrı bir duygu...
Herkesi Bekliyorum:))
Bu kadar lafın ardından hemen tarife geçiyorum....
Malzemeler:
-1 paket yumuşak margarin
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-alabildiği kadar un
Hazırlanışı: Hindistancevizinin yarısını ayırın...
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın...
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın.. Önceden ısıtılmış 170 drecelik fırında yaklaşık 25 dk pişririp soğuyunca servis yapın...
Afiyet Olsun...

16 Ekim 2009 Cuma

Etkinliğe Buyrunnn:))

Yaklaşık 9 ay oldu blogumu açalı ve bir çok arkadaşımızın düzenlediği etkinliğe katıldım...
İçimde hep bir etkinliğe ev sahipliği yapmak vardı...
Ve sevgili Ayşe Pastakolik etkinliklerinin yeniden başlayacağı duyurusunu yaptığında bende varım dedim ve bugün etkinliğim başlıyor..
Etkinliğimin konusu'' Bisküvili Pastalar''

Bisküvi ile yapılan her türlü tatlı pasta

Haydi arkadaşlar beni yalnız bırakmayın ve etkinliğime katılın...
Etkinliğe sadece blogcu arkadaşlar değil sayfamı ziyaret eden fakat blogu olmayan kişilerde katılabilir...


Katılım için blogunuz varsa bogunuzun ismini ,tarifinizin adını ve linkini
Blogunuz yoksa ismizini, tarifinizin adını ve yaşadığınız şehiri
Pembetatlar@hotmail.com adresine bekliyorum...

İsteyen arkadaşlar yan taraftaki linki sayfalarında yayınlayabilirler...Son katılım 15 kasım
Sevgiler...

15 Ekim 2009 Perşembe

İyiki Doğdum


Evett bugün benim doğum günüm:)))
İyiki doğmuşum...
İyiki bu kadar mükemmel bir eşe, harika bir aileye , güzel arkadaşlara vazgeçilmez dostlara sahibim...
İyiki blogumu açıp sizlerle tanışıp bu kadar güzel gönül bağları kurmuşum:)))
RABBİM' DEN HAYIRLI BİR ÖMÜR DİLİYORUM...
SAĞLIKLI ,MUTLU ,HUZURLU İÇİNDE SEVDİĞİM İNSANLAR OLAN BİR ÖMÜR...

13 Ekim 2009 Salı

Kremalı Brokoli Çorbası

Çorbamı 1.Sıcak Bir Çorba Pişir etkinliği için kutsalsofra arkadaşıma gönderiyorum...
Malzemeler:
-1 adet küçük boy brokoli
-1 kutu krema (200ml)
-1 çorba kaşığı un
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-3 çorba kaşığı tereyağı
-tuz
-su
Hazırlanışı:Orta boy bir tencereye tereyağını unu ve ince kıyılmış soğan, sarımsağı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun...
brokolileri küçük parçalara ayırıp soğanların üzerine koyup yeteri kadar su ve tuz ekleyip brokoliler yumuşayıncaya kadar pişirin..
Ocaktan almadan 5dk önce kremayı ekleyip ocağın altını kapatıp çorbayı blendırdan geçirip sıcak olarak servis yapın...
Ben çorbamın üzerine ince kıyılmış maydonoz ekledim tavsiye ederim:))
Afiyet Olsun...

12 Ekim 2009 Pazartesi

Kayısı Kompostosu

Yayınlamakta geciktiğim nefis bir tarif...
İlk önce sevgili Pelin daha sonrada Müjde arkadaşımın blogunda gördüğüm kayısı kompostosu...
Denemeye değer harika bir lezzet....
Malzemeler:
-1kg taze kayısı
-2,5 su bardağı tozşeker
-1,5lt su
-1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı:Kayısıları yıkayıp ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartın...
Kayısı hariç bütüm malzemeyi tencereye koyup kaynatın..
En son kayısıları ekleyip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıp tencerenin ağzını kapatın...
Ilıyınca buzdolabına koyup soğuk servis yapın...
Afiyet Olsun...

11 Ekim 2009 Pazar

Gazozlu Kek

Kekimi Sevgili Ferah arkadaşımın düzenlediği
Tuz Biber 1. Yemek Etkinliği' ne gönderiyorum...


Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1,5 su bardağı şeker
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 şişe gazoz (250ml)
-2,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın...
Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 150derecelik fırında pişirip soğuyunca servise hazırdır....
Afiyet Olsun....

Mutluyum:)))


Bu ödülü daha önce bir çok defa aldım...
Aslında ödül demekte istemiyorum kişiler arasında bir jest!!
Ama şunu itiraf edeyimki herdefasında (ödülün var gel al denildiğinde) mutlu oluyorum hatırlanmak çok hoşuma gidiyor...


Ve bana bu güzel ödülü layık gören mutluluğunu beninle paylaşan canım Deniz'ime çokkk teşekkür ediyorum...
İşte en güzel ödül kazanılan arkadaşlık ve dostluklar bunu hiç bir şeye değişmem!!!

Blog alemini çok seviyorum:))
Sizlerle olmaktan çokkkkkk mutluyum.....

10 Ekim 2009 Cumartesi

Domates Turşusu

Herkese mutlu hafta sonları diliyorum...
Özellikle et yemeklerinin yanına inanılmaz yakışan domates turşum:))
Malzemeler:
-4kg domates
-1/2kg süs biberi
-1 baş ezilmiş sarımsak
-tuz
-1/2 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:Domatesleri yıkayıp rendeleyin (robotta çekilince sulu oluyor)
Biberleri yıkayıp baş kısımlarını kopartıp Kavanoza koyup rendelenmiş domates ve ezilmilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın...
Tuzunuda ekleyip (tuz biraz fazla olacak) ağzını kapatın...
Yaklaşık 4gün günde iki defa karıştırın.
4.gün üzerine sıvıyağını ekleyip ağzını sıkıca kapatıp serin biryerde muhavaza edin....
Ortalama 20 gün sonra servise hazırdır:))
Afiyet Olsun...

9 Ekim 2009 Cuma

Salatalık Turşusu

Turşu bizim evin vazgeçilmezlerinden her türlüsünü severek yeriz...
Önceleri annem yapardı ama iki yıldır kendim yapıyorum tabi annemin tekniği ile:))
Biz tuşuyu ölçü ile yapmıyoruz tarifine gelince....
Malzemeler:
-salatalık (kornişon)
-süs biberi
-sarımsak
-sirke
-limon tuzu
-tuz
-su
Hazırlanışı:Salatalıkları yıkayın...
Salatalık ve biberlere iğne batırın...
İstediğiniz büyüklükteki kavanoz yada pet şişenin yarısına biber ve salatalık doldurup sarımsak koyup kalan salatalık ve biberleri tekrar sarımsakların üzerine koyup en üste tekrar sarımsak koyun...
Sarımsakların üzerine limon tuzunu ekleyip sirke ,tuz ve suyunu ekleyip ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde yaklaşık 1 ay muhavaza edip istediğiniz zaman tüketebilirsiniz...
Afiyet Olsun...

8 Ekim 2009 Perşembe

Kremalı Patates

Çok sevdiğim hepinizinde bildiği bir tarif ama yinede paylaşmak istedim:))) Malzemeler:
-6 adet orta boy patates
-2 paket krema
-2 adet tavuk bulyon
-2 su rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:Patatesleri soyup ince ince dilimleyip yağlanmamış fırın tepsisine yerleştirin....
Bulyonları elimizle ezip kremayla beraber karıştırıp patateslerin üzerlerine döküp kaşık yardımıyla yayın ve rendelenmiş kaşarlarıda ekleyip önceden ısıtılmış 160derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun.....

7 Ekim 2009 Çarşamba

Portakallı Muffin

En sevdiğim meyvelerin başında gelir portakal...
Geçen gün markette gördüğümde kırk yıllık dostumu görmüş kadar sevindim:))
Bir kısmını yedim bir kısmını muhallebide kullandım!
Son bir portakalımıda muffin yapmak için ayırmıştım...
Veee geçen akşam mutfağa girip aklımdakini yapıp çayın yanında birgüzel afiyetle yedik:))) Malzemeler:
-2 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı un
-1 portakal
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Hazırlanışı: Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpın...
Portakalın suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyip karışıma ekleyin ve sırayla süt,sıvı yağ,un, vanilya,kabartma tozunu ekleyip mikserle iyice karıştırın ve mini kek kalıplarına eşit şekilde pay edin...
Önceden ısıtılmış 150derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun....

6 Ekim 2009 Salı

Fıstıklı Cezerye

Malzemeler:
-500gr havuç
-1 su bardağından biraz fazla şeker
-1 su bardağı file antep fıstığı
-1 çay bardağı su
-hindistan cevizi

Hazırlanışı:Havuçları rendeleyip tencereye koyup şeker ile suyu ekleyip orta ateşte ara ara karıştırark pişirin...
Havuçlar iyice suyunu çekip macun kıvamına gelene kadar kavurup ocaktan alın ve içine fıstığı ekleyip havuçlara iyice yedirin...
Fırın tepsinin içine bolca hindistan cevizi serpip karışımı tepsiye koyup elinizi hafif ıslatıp tepsiye yayın ....
İyice soğuyunca bıçak ile kare yada dikdörtgen dilimler kesip ön tarafınıda hindistan cevizine bulayıp servis yapabilirisniz..
Afiyet Olsun....

5 Ekim 2009 Pazartesi

Konserve Domates

Herkese mutlu bir hafta diliyorum....
Kışın bütün sebzelerin olduğu gibi domatesinde tadı tuzu olmuyor...
Domatessiz yemeğinde tadı olmuyor hal böyle olunca kışın yemeklere koymak için konserve domates hazırladım....
Hazırlanışı:
-4kg domates
-4 adet kırmızı biber
-1kg yeşil biber
-1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:Sıvıyağı tencereye koyup biberleri küp küp doprayıp 5dk kadar sıvıyağda biberleri kavurun...
Domatesin kabuklarını soyup onlarıda küp küp doğrayıp kavrulan biberlere ekleyip hafif rengi değişene kadar kavurup ocaktan alın ce soğumaya bırakın...
Soğuyan domatesleri konserce kavanozlarına pay edip ağzını sıkıca kapatın..
Büyük bir tencereye su koyup kaynatın...

Kaynayan suya kavonozların kapak kısmı alta gelecek şekilde yani ters koyup 15dk o şekilde kaynatıp sudan alıp kapağını sıkıp ters şekilde soğutun....
Serin bir yerde (ben buzdolabını tercih ediyorum) muhavaza edin...
İstediğiniz zaman yemeklere kullanabilirsiniz...
Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin....
Afiyet Olsun....

4 Ekim 2009 Pazar

Ayva Reçeli

Eşimin Israrlarına dayanamayıp en sonunda bende yaptım:)))
Ayva reçelini eşim çok seviyor ve uzun süredir yapmamı istiyordu en sonunda elinde ayvalarla gelince yapmamak ayıp olıurdu:)))
Malzemeler:
-1kg ayva
-1kg+1 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
-1 çay kaşığı tereyağı
-5 adet karanfil
-1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup ortadan kesip çekirdek yatağını çıkartıp küp küp doğrayın...
(Çekirdeklerini atmayıp abir kenera ayırın)
Doğranan ayvaları tencereye koyup üzerine suyu ekleyip bir taşım kaynatıp şeker ,karanfil ,ayva çekirdeklerini ve tereyağını ayvaların üzerine ekleyip ara ara tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte reçel kıvamına gelene kadar pişirip limon suyunu ekleyip 5dk daha kaynatıp soğumaya bırakın...
Reçel soğuyunca içinden karanfilleri çıkartın (acı bir tat verebilir)
Soğuyan reçeli kavanozlara koyup üzerine peçete koyup kapağını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman servise hazırdır:))
Afiyet Olsun....


3 Ekim 2009 Cumartesi

Mantarlı Tavuk Sarması

İftar Masam (4) te misafirlerim için yaptığım nefis tavuk sarması:)))
Malzemeler:
-6 adet tavuk fileto
-200gr mantar
-1 adet kırmızı biber
-1 adet domates
-2 diş sarımsak
-1 adet kurusoğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
Hazırlanışı: Tavukları bıçak ile tam ortadan ikiye kesin...
Her parça tavuğun üzerini sera yada buzdolabı poşeti ile kapatıp bardak yardımı ile vurarak inceltin....
Mantarları yıkayıp küp küp doğrayıp tencereye koyup orta ateşte suyunu şekene kadar pişirip sıvıyağını ekleyin...
Soğanı, sarımsağı ve biberi minik minik doğrayıp mantara ekleyip kavurun ve domatesi rendeleyip baharatlarla beraber kavrulan mantara ekleyip pişirip soğumaya bırakın...
Tavukların kenar kısmına mantarlı harçtan koyup rulo şeklinde sarıp kürdan batırın...
Hazırlanan tavukları borcama dizip üzerlerine fırça ile sıvıyağı sürüp 1/2 çay bardağı su ile 1 çay kaşığı salçayı karıştırıp borcamın içine döküp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında yaklaşık 1saat pişirip sıcak sıcak servis yapın:))))
Afiyet Olsun...

2 Ekim 2009 Cuma

Güllaç

Herkese hayırlı cumalar diliyorum...
İftar Masam (3) te misafirlerime güllaç yapmıştım...
İlk defa yapmama rağmen tepside hiç kalmadı:)))
Malzemeler:
-250gr güllaç (10 adet)
-6 su bardağı süt
-3,5 su bardağı tozşeker
-2 paket vanilin
-1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
-fındık,fıstık
Hazırlanışı:Süt şeker ve vanilini bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıp ocaktan alıp biraz ılımasını bekletin...
(Ben büyük boy dikdörtken kare borcam kullandım)
Güllaç yaprağını ikiye bölüp tepsiye yerleştirin ve üzerine süt gezdirip diğer yarısını üzerine koyup tekrar süt ekleyin...
5 adet gülaç bitene kadar bu işlemi tekrarlayıp arasına fındık serpiştirip gül suyunu dökün ve kalan güllaç yapraklarınıda aynı şekilde üst üste yaparak bitirin kalan sütü güllaçların üzerine döküp buzdolabında iki saat dinlendirip üzerini isteğe bağlı fındık,fıstık,nar taneleri ile süsleyip servis yapın....
Afiyet Olsun...

1 Ekim 2009 Perşembe

Unlu Kıyır Börek

İftar Masam (4) te misafirlerim için yaptığım unlu kıyır börek...
En başta ben olmak üzere:)
Herkesin favorisi olan bu harika böreği sevgili papatya presnsesin sayfasında görüp denedim....
Malzemeler:
-3 adet yufka
-3 adet haşlanmış patates
-1 kase resndelenmiş kaşar ve lor karışımı
-100gr eritilmiş tereyağı
-2 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı karabiber
-1,5 çay kaşığı tuz
-un
Hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir,tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırın...
Erimiş tereyağı iele sıvıyağı karıştırıp kenara 1/2 çaybardağı ayırın ...
Düz zemin üzerine ilk yufkayı serip yağlı karışımdan sürüp üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlayıp tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eleyin....

Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlayıp kenar kısmına hazırlanan patatesli harctan bolca koyup ruloa sarıp dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin...
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın...
Ayırdığınız yağlı karışımın içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet Olsun....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails